притисни ентер »

Некои луѓе се справуваат со стресот подобро од други, а еве како и зошто!
Некои луѓе се справуваат со стресот подобро од други, а еве како и зошто!

Некои луѓе се справуваат со стресот подобро од други, а еве како и зошто!

Оние кои потешко го поднесуваат стресот можат да им се заблагодарат на своите родители за тоа, покажа новата студија. Тим научници од Детската болница во Филаделфија откриле дека рецепторите во мозокот имаат клучна улога во тоа како реагираме на стрес. Тоа значи дека биологијата „одлучува“ како да се бориме со стресот многу повеќе отколку што го сфаќаме

Ова е причината зошто секој различно реагира на стрес

Ова е причината зошто секој различно реагира на стрес

Некои луѓе се справуваат со стресот подобро од други, а еве како и зошто! Оние кои потешко го поднесуваат стресот можат да им се заблагодарат на своите родители за тоа, покажа новата студија. Тим научници од Детската болница во Филаделфија откриле дека рецепторите во мозокот имаат клучна улога во тоа како реагираме на стрес. Тоа значи дека биологијата

Лошо се справувате со стресот и станувате анксиозни? Можеби ова е причината за тоа!

Лошо се справувате со стресот и станувате анксиозни? Можеби ова е причината за тоа!

Некои луѓе се справуваат со стресот подобро од други, а еве како и зошто! Оние кои потешко го поднесуваат стресот можат да им се заблагодарат на своите родители за тоа, покажа новата студија. Тим научници од Детската болница во Филаделфија откриле дека рецепторите во мозокот имаат клучна улога во тоа како реагираме на стрес. Тоа значи дека биологијата