притисни ентер »

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар
Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

САД – Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар еднаш, имаат висок крвен притисок. Тоа, како податок од истражувањето од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон, кое ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци. Трудот е објавен во списанието

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар еднаш, имаат висок крвен притисок. Тоа, како податок од истражувањето од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон, кое ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци. Трудот е објавен во списанието „Строук“

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар еднаш, имаат висок крвен притисок. Тоа, како податок од истражувањето од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон, кое ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци. Трудот е објавен во списанието „Строук”

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар еднаш, имаат висок крвен притисок. Тоа, како податок од истражувањето од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон, кое ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци. Трудот е објавен во списанието „Строук”

ГИ УДВОЈУВААТ ШАНСИТЕ ЗА МОЗОЧЕН УДАР Внимавајте со вештачки засладените сокови!

ГИ УДВОЈУВААТ ШАНСИТЕ ЗА МОЗОЧЕН УДАР Внимавајте со вештачки засладените сокови!

Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар еднаш, имаат висок крвен притисок. Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци во труд кој е објавен во списанието „Строук“ (мозочен удар). „Нашиот труд е прв

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар еднаш, имаат висок крвен притисок. Тоа, како податок од истражувањето од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон, кое ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци. Трудот е објавен во списанието „Строук“

Вештачките засладувачи во соковите ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Вештачките засладувачи во соковите ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар имаат висок крвен притисок. Ова е добиено како податок од истражувањето од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон, кое ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци. Трудот е објавен во списанието „Строук“

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

Вештачки засладените сокови ги удвојуваат шансите за мозочен удар

– Американското здружение за срце (АХА) наведува дека повеќе од три четвртини од пациентите кои доживеале мозочен удар еднаш, имаат висок крвен притисок. Тоа, како податок од истражувањето од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Бостон, кое ги проучува долгорочните влијанија на вештачки засладените пијалаци. Трудот е објавен во списанието „Строук“