притисни ентер »

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија
Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Премиерот, Зоран Заев, придружуван од своите соработници, денеска, се сретна со делегација на Меѓународната финансиска групација (ИФЦ), дел од Светска банка, предводена од Вебке Шлумер, регионална директорка за Европа и Централна Азија, која беше придружувана од регионалниот директор за Централна и Југоисточна Европа, Томас Лубек. Како што пренесуваат

Поголема поддршка на приватниот сектор најавија претставниците на ИФЦ по средбата со Заев

Поголема поддршка на приватниот сектор најавија претставниците на ИФЦ по средбата со Заев

Премиерот Зоран Заев, придружуван од своите соработници денеска се сретна со делегација на Меѓународната финансиска групација (ИФЦ), дел од Светска банка, предводена од Вебке Шлумер, регионална директорка за Европа и Централна Азија, која беше придружувана од регионалниот директор за Централна и Југоисточна Европа, Томас Лубек. Со соговорничката се

Заев се сретна со делегација на ИФЦ

Заев се сретна со делегација на ИФЦ

Премиерот Зоран Заев, придружуван од своите соработници денеска се сретна со делегација на Меѓународната финансиска групација (ИФЦ), дел од Светска банка, предводена од Вебке Шлумер, регионална директорка за Европа и Централна Азија, која беше придружувана од регионалниот директор за Централна и Југоисточна Европа, Томас Лубек. Со соговорничката се

Претставници на ИФЦ од групацијата на СБ на средба со Заев, најавена поголема поддршка на приватниот сектор

Претставници на ИФЦ од групацијата на СБ на средба со Заев, најавена поголема поддршка на приватниот сектор

Со соговорничката се согласиле дека иднината на Македонија, како идна членка на НАТО и ЕУ, на граѓаните и домашните компании им отвора можност да се претстават на пазарот каде има повеќе од 500 милиони потрошувачи. На средбата се разговарало за потенцијалите на Република Македонија при што Шлумер искажала отворена поддршка на групацијата ИФЦ за интензивирање

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Премиерот, Зоран Заев, придружуван од своите соработници, денеска, се сретна со делегација на Меѓународната финансиска групација (ИФЦ), дел од Светска банка, предводена од Вебке Шлумер, регионална директорка за Европа и Централна Азија, која беше придружувана од регионалниот директор за Централна и Југоисточна Европа, Томас Лубек. Како што пренесуваат

Претставници на ИФЦ од групацијата на Светска банка на средба со Заев најавиja поддршка за приватниот сектор во Македонија

Претставници на ИФЦ од групацијата на Светска банка на средба со Заев најавиja поддршка за приватниот сектор во Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од своите соработници, денеска, се сретна со делегација на Меѓународната финансиска групација (ИФЦ), дел од Светска банка, предводена од Вебке Шлумер, регионална директорка за Европа и Централна Азија, која беше придружувана од регионалниот директор за Централна и Југоисточна

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Премиерот Зоран Заев, придружуван од своите соработници, денеска, се сретна со делегација на Меѓународната финансиска групација (ИФЦ), дел од Светска банка, предводена од Вебке Шлумер, регионална директорка за Европа и Централна Азија, која беше придружувана од регионалниот директор за Централна и Југоисточна Европа, Томас Лубек. Како што пренесуваат

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Групација на Светската банка најави поголема поддршка за приватниот сектор во Македонија

Премиерот, Зоран Заев, придружуван од своите соработници, денеска, се сретна со делегација на Меѓународната финансиска групација (ИФЦ), дел од Светска банка, предводена од Вебке Шлумер, регионална директорка за Европа и Централна Азија, која беше придружувана од регионалниот директор за Централна и Југоисточна Европа, Томас Лубек. Како што пренесуваат

ИФЦ најавува поголема поддршка за Македонија

ИФЦ најавува поголема поддршка за Македонија

Поддршка на приватниот сектор, подобрено снабдување со електрична енергија и олеснет пристап до финансии за микро, мали и средни компании се трите области во кои Меѓународната финансиска корпорација размислува да ја поддржи Македонија. Ова му го пренела директорката на Меѓународната финансиска корпорација за Европа и Централна Азија Вебке Шлумер на