притисни ентер »

„Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди
„Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

„Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Новооткриениот штетен софтвер кој напаѓа уреди со оперативен систем Android успеа да се „закачи“ на преку 25 милиони уреди, тврди безбедносната компанија Check Point. На овој вирус му беше дадено името „Agent Smith“ поради начинот на кој тајно се имплементира во уредите. За разлика од многу други штетни софтвери, „Агентот Смит“ не краде или брише податоци

Бидете внимателни - „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Бидете внимателни - „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Новооткриениот штетен софтвер кој напаѓа уреди со оперативен систем Android успеа да се „закачи“ на преку 25 милиони уреди, тврди безбедносната компанија Check Point. На овој вирус му беше дадено името „Agent Smith“ поради начинот на кој тајно се имплементира во уредите. За разлика од многу други штетни софтвери, „Агентот Смит“ не краде или брише податоци

„Agent Smith“ е нов Android вирус кој додава малициозен код на некои од најпознатите апликации

„Agent Smith“ е нов Android вирус кој додава малициозен код на некои од најпознатите апликации

Досега се погодени повеќе од 25 милиони уреди, но повеќето се од Индија и источните земји, а ризикот за „закачување“ на вирусот е поголем со симнување на апликации надвор од Play Store Познатата компанија која ја започнува својата работа во Израел пред 26 години, Check Point, има откриено нов Android вирус којшто му го дава интересно име „Agent Smith“

Оваа апликација никако да не ја симнувате – Измами повеќе од 10 милиони луѓе!

Оваа апликација никако да не ја симнувате – Измами повеќе од 10 милиони луѓе!

Се уште се случува по некоја „лоша“ апликација да заврши на платформата Play Store, и да им нанесе штета на милиони корисници. Последната која тврди дека ќе го инсталирате најновиот firmware, односно основен софтвер на телефоните на Самсунг. Updates for Samsung – Android Update Versions ја превзеле повеќе од 10 милиони корисници ширум светот, но наместо

Внимавајте оваа апликација „може да ве изгори“

Внимавајте оваа апликација „може да ве изгори“

Изминатиов период милиони корисници ја инспалираа лажната апликација на „Самсунг“ која ја најдоа на „плеј стор“. Updates for Samsung – Android Update Versions  била превземена од повеќе од 10 милиони корисници ширум светот, но наместо апдејт, на телефоните била инсталирана апликација која ги пренасочува корисниците кон интернет страница на која се

Не ја симнувајте оваа апликација - ЛАЖНА Е!

Не ја симнувајте оваа апликација - ЛАЖНА Е!

Иако од Google тврдат дека будно ги прегледуваат сите апликации пред тие да пристигнат на Play Store, се уште се случува по некоја „лоша“ апликација да заврши на платформата и да им нанесе штета на корисниците. Последната во низа е апликација која тврди дека ќе го инсталирате најновиот firmware, односно основен софтвер на телефоните на Самсунг. Updates

Не ја симнувајте оваа апликација - ЛАЖНА Е!

Не ја симнувајте оваа апликација - ЛАЖНА Е!

Иако од Google тврдат дека будно ги прегледуваат сите апликации пред тие да пристигнат на Play Store, се уште се случува по некоја „лоша“ апликација да заврши на платформата и да им нанесе штета на корисниците. Последната во низа е апликација која тврди дека ќе го инсталирате најновиот firmware, односно основен софтвер на телефоните на Самсунг. Updates

Измамени 10 милиони корисници со оваа апликација

Измамени 10 милиони корисници со оваа апликација

Иако од Google тврдат дека будно ги прегледуваат сите апликации пред тие да пристигнат на Play Store, се уште се случува по некоја „лоша“ апликација да заврши на платформата и да им нанесе штета на корисниците. Последната во низа е апликација која тврди дека ќе го инсталирате најновиот firmware, односно основен софтвер на телефоните на Самсунг. Updates

Опасна апликација маскирана во Google Play може да ги испразни вашите кредитни карти

Опасна апликација маскирана во Google Play може да ги испразни вашите кредитни карти

Специјалнисти од компанијата за кибер безопасност CSIS открила штетна апликација за Андроид телефоните, пишува новинарската агенција РИА. Според достапните информации на корисниците им било понудена апликација Updates for Samsung на платформата на Google Play, каде пишувало дека истата апликација содржува разни подобрувања за работата на телефонот