притисни ентер »

Постојаната поставка во Даут пашин амам достапна во виртуелна тура
Постојаната поставка во Даут пашин амам достапна во виртуелна тура

Постојаната поставка во Даут пашин амам достапна во виртуелна тура

Националната галерија на Северна Македонија објави виртуелна варијанта на својата постојана поставка, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам. Галеријата ги затвори своите изложбени простори во согласност со препораките на Владата поради ширењето на коронавирусот. Виртуелната варијанта е достапна преку VR платформата https://my.matterport

Изложбите во Даут пашин амам достапни виртуелно

Изложбите во Даут пашин амам достапни виртуелно

И Националната галерија ги затвори своите простории согласно мерките за спречување на ширење на опасниот вирус КОВИД 19. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите. Ако сакате да видите што има внатре, односно што е изложено доволно е да ја посетите

Отсега е достапно и виртуелно разгледување на уметничките дела во Даут пашин амам

Отсега е достапно и виртуелно разгледување на уметничките дела во Даут пашин амам

Прошетајте низ виртуелната тура на постојаната национална поставка во Даут пашиниот амам преку веб-страницата на Националната галерија. „Во деновите кога имаме намалено и ограничено движење, не треба да си го ускратиме задоволството од душевна храна: култура и уметност“, соопштија од галеријата на својот Фејсбук профил. Постојаната поставка содржи

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на својата публика од различни професионални и возрасни групи, тимот на Националната галерија почна да нуди и

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на својата публика од различни професионални и возрасни групи, тимот на Националната галерија почна да нуди и

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата. Како

Националната галерија со виртуелни презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија со виртуелни презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија на Северна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата . Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија, НГ се движи од галерискиот

Виртуелна посета на Националната галерија

Виртуелна посета на Националната галерија

Во моменти кога се соочуваме со опасност од поголемо ширење на епидемијата на вирусот корона, и кога се обидуваме да ги следиме препораките да останеме колку што е можно повеќе дома, најголем дел од културните институциикај нас, меѓу кои и ние, ги затворивме за посетители своите објекти, но, вовакви специфични случаи и согласно можностите и знаењата

Националната галерија Наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија Наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија на Сееверна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата. Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Македонија, НГ се движи од галерискиот

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија на Сееверна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата . Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија, НГ се движи од галерискиот