притисни ентер »

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство
„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Главната јавна расправа за случајот „Талир" на СЈО е одложена за 28 јуни во 10 часот поради смрт на близок член на семејството на претставникот на правното лице ВМРО-ДПМНЕ. До тогаш обвинетите треба да го подготват нивното воведно обраќање, а Судот одлучи на обвинетиот Никола Груевски да му се суди во отсуство. Судот донесе такво решение откако го

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Главната јавна расправа за случајот „Талир“ на СЈО е одложена за 28 јуни во 10 часот поради смрт на близок член на семејството на претставникот на правното лице ВМРО-ДПМНЕ. До тогаш обвинетите треба да го подготват нивното воведно обраќање, а Судот одлучи на обвинетиот Никола Груевски да му се суди во отсуство. Судот донесе такво решение откако го

ОБСЕ апелира СЈО да добие нов мандат

ОБСЕ апелира СЈО да добие нов мандат

Првата суштинска работа е присуството на обвинетите на судењето. Околу 14 отсто е стапката на отсутноста на обвинетите на судењета и законот дозволува судот неограничено се додека обвинетиот има потреба да се одложуваат судењата. Многу сме загрижени за нацрт Законот и за рокот на постоење на СЈО бидејќи неговиот мандат наскорто завршува, Важно е СјО

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Главната јавна расправа за случајот „Талир“ на СЈО е одложена за 28 јуни во 10 часот поради смрт на близок член на семејството на претставникот на правното лице ВМРО-ДПМНЕ. До тогаш обвинетите треба да го подготват нивното воведно обраќање, а Судот одлучи на обвинетиот Никола Груевски да му се суди во отсуство. Судот донесе такво решение откако го

„Талир" повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

„Талир" повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

До тогаш обвинетите треба да го подготват нивното воведно обраќање, а Судот одлучи на обвинетиот Никола Груевски да му се суди во отсуство. Судот донесе такво решение откако го уважи барањето поднесено од јавниот обвинител на 2 април годинава на Груевски во иднина да му се суди во отсуство, бидејќи е недостапен за органите. На денешното рочиште бранителот

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Главната јавна расправа за случајот „Талир“ на СЈО е одложена за 28 јуни во 10 часот поради смрт на близок член на семејството на претставникот на правното лице ВМРО-ДПМНЕ. До тогаш обвинетите треба да го подготват нивното воведно обраќање, а Судот одлучи на обвинетиот Никола Груевски да му се суди во отсуство. Судот донесе такво решение откако го

ОБСЕ: СЈО да добие нов мандат!

ОБСЕ: СЈО да добие нов мандат!

„Многу сме загрижени за нацрт Законот и за рокот на постоење на СЈО бидејќи неговиот мандат наскорто завршува. Важно е СЈО да продолжи да работи на независен и професионален начин. Ние ја цениме напорната работа на СЈО и нивните резултати“, ова денеска на прес конференција го изјави амбасадорот на ОБСЕ во Скопје, Клеменс Која. Според Марија Лаура Фериоли

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

„Талир“ повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Главната јавна расправа за случајот „Талир“ на СЈО е одложена за 28 јуни во 10 часот поради смрт на близок член на семејството на претставникот на правното лице ВМРО-ДПМНЕ. До тогаш обвинетите треба да го подготват нивното воведно обраќање, а Судот одлучи на обвинетиот Никола Груевски да му се суди во отсуство. Судот донесе такво решение откако го

„Талир” повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

„Талир” повторно одложен, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Главната јавна расправа за случајот „Талир” на СЈО е одложена за 28 јуни во 10 часот поради смрт на близок член на семејството на претставникот на правното лице ВМРО-ДПМНЕ. До тогаш обвинетите треба да го подготват нивното воведно обраќање, а Судот одлучи на обвинетиот Никола Груевски да му се суди во отсуство. Судот донесе такво решение откако го

Рочиштето за „Талир“ одложено, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Рочиштето за „Талир“ одложено, на Груевски ќе му се суди во отсуство

Судот донесе такво решение откако го уважи барањето поднесено од јавниот обвинител на 2 април годинава на Груевски во иднина да му се суди во отсуство, бидејќи е недостапен за органите. Главната јавна расправа за случајот „Талир” на СЈО е одложена за 28 јуни во 10 часот поради смрт на близок член на семејството на претставникот на правното лице ВМРО-ДПМНЕ