притисни ентер »

Данската војска тестираше електрични авиони
Данската војска тестираше електрични авиони

Данската војска тестираше електрични авиони

Данската армија ги тестираше своите сосема нови електрични авиони. Данците тврдат дека електричните авиони се поевтини за користење и дека нивната еколошки прифатлива технологија има потенцијал. Двата авиона Velis Electro се набавени од словенечкиот производител Pipistrel и станаа првите воени авион во светот кои ја користат оваа технологија. „Авионите

Данската војска тестираше електрични авиони

Данската војска тестираше електрични авиони

Данската армија ги тестираше своите сосема нови електрични авиони. Данците тврдат дека електричните авиони се поевтини за користење и дека нивната еколошки прифатлива технологија има потенцијал. Двата авиона Velis Electro се набавени од словенечкиот производител Pipistrel и станаа првите воени авион во светот кои ја користат оваа технологија. „Авионите

Данската војска тестираше електрични авиони

Данската војска тестираше електрични авиони

Данската армија ги тестираше своите сосема нови електрични авиони. Данците тврдат дека електричните авиони се поевтини за користење и дека нивната еколошки прифатлива технологија има потенцијал. Двата авиона Velis Electro… Текстот Данската војска тестираше електрични авиони (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Данската војска тестираше електрични