притисни ентер »

Симулација и симуланти
Симулација и симуланти

Симулација и симуланти

(Или сон за едно хипертрофирано его) Симулацијата во секој речник е опишана како акт на имитација на нештата за да се предизвика со тоа по наша желба позитивен или негативен ефект од неа. Како таква, таа својата генеза ја има во архаичната магиска култура. Таква, таа во психоанализата се доведува по аналошка врска со детето и детството, како синоними