притисни ентер »

По четири години, Северна Кореја ќе одигра прв меѓународен меч
По четири години, Северна Кореја ќе одигра прв меѓународен меч

По четири години, Северна Кореја ќе одигра прв меѓународен меч

За првпат по речиси четири години, Северна Кореја ќе биде дел од меѓународен фудбалски турнир, откако земјата потврди дека ќе учествува на овогодинешните Азиски игри. Северна Кореја повторно ќе излезе на мегдан со остатокот од светот во рамките на Азиските игри, кои ќе започнат утре. Азиската земја нема настап на меѓународна сцена речиси четири години

Северна Кореја ќе игра меч првпат по повеќе од четири години

Северна Кореја ќе игра меч првпат по повеќе од четири години

Речиси четири години откако владата реши да ги затвори границите, Фудбалската федерација на Северна Кореја потврди дека нивната фудбалска репрезентација ќе игра на Азиските игри во Хангжу, Кинаа. Репрезентацијата на Северна Кореја последен пат играше во квалификациите за СП на крајот на 2019 година, кога одиграа 0:0 со Либан. Од Азиските игри во 2018,

Северна Кореја ќе игра меч првпат по повеќе од четири години

Северна Кореја ќе игра меч првпат по повеќе од четири години

Речиси четири години откако владата реши да ги затвори границите, Фудбалската федерација на Северна Кореја потврди дека нивната фудбалска репрезентација ќе игра на Азиските игри во Хангжу, Кинаа. Репрезентацијата на Северна Кореја последен пат играше во квалификациите за СП на крајот на 2019 година, кога одиграа 0:0 со Либан. Од Азиските игри во 2018,

По четири години, Северна Кореја ќе одигра прв меѓународен меч

По четири години, Северна Кореја ќе одигра прв меѓународен меч

За првпат по речиси четири години, Северна Кореја ќе биде дел од меѓународен фудбалски турнир, откако земјата потврди дека ќе учествува на овогодинешните Азиски игри. Северна Кореја повторно ќе излезе на мегдан со остатокот од светот во рамките на Азиските игри, кои ќе започнат утре. Азиската земја нема настап на меѓународна сцена речиси четири години

Северна Кореја ќе игра меч првпат по повеќе од четири години

Северна Кореја ќе игра меч првпат по повеќе од четири години

Речиси четири години откако владата реши да ги затвори границите, Фудбалската федерација на Северна Кореја потврди дека нивната фудбалска репрезентација ќе игра на Азиските игри во Хангжу, Кинаа. Репрезентацијата на Северна Кореја последен пат играше во квалификациите за СП на крајот на 2019 година, кога одиграа 0:0 со Либан. Од Азиските игри во 2018,