притисни ентер »

Истражувањата покажуваат дека бракот претставува спас од стресот
Истражувањата покажуваат дека бракот претставува спас од стресот

Истражувањата покажуваат дека бракот претставува спас од стресот

Наспроти урбаната легенда, научници утврдија дека бракот значи помалку стрес, посочува истражување објавено во списанието „Сајконеуроендокринолоџи“. Испитувањата покажале и дека луѓето в брак имаат најниско ниво на кортизол – хормонот на стрес. Главниот научен аргумент е дека луѓето полесно се справуваат со стресот кога не се сами. Важно е да се напомене

Бракот може да го подобри вашето здравје: Еве која позитивна работа им се случува на луѓето кои се венчани

Бракот може да го подобри вашето здравје: Еве која позитивна работа им се случува на луѓето кои се венчани

Едно истражување утврдило дека луѓето кои се во брак се помалку изложени на стрес. Групата научници објавила дека луѓето полесно се справуваат со стресот кога не се сами. Резултатите покажале дека луѓето во брак имаат најниско ниво на кортизол, односно хормон на стрес. Тоа може да значи дека венчаните парови всушност се справуваат со помало ниво на

Бракот може да го подобри вашето здравје: Еве која позитивна работа им се случува на луѓето кои се венчани

Бракот може да го подобри вашето здравје: Еве која позитивна работа им се случува на луѓето кои се венчани

Едно истражување утврдило дека луѓето кои се во брак се помалку изложени на стрес. Групата научници објавила дека луѓето полесно се справуваат со стресот кога не се сами. Резултатите покажале дека луѓето во брак имаат најниско ниво на кортизол, односно хормон на стрес. Тоа може да значи дека венчаните парови всушност се справуваат со помало ниво на

НАУЧНИЦИТЕ ПОТВРДИЈА: Бракот ќе ве спаси од стрес

НАУЧНИЦИТЕ ПОТВРДИЈА: Бракот ќе ве спаси од стрес

Според науката, бракот всушност може да ги намали нивоата на кортизол - хормон на стрес Идејата дека брачните парови имаат помалку стрес во животот, можеби ќе ве зачуди. Но, за среќа тоа веќе е потврдена работа. Според науката, бракот всушност може да ги намали нивоата на кортизол – хормон на стрес. Значи, ако досега не сте знаеле како да го решите

Бракот може да ве спаси од стресот?

Бракот може да ве спаси од стресот?

Идејата дека лицата што се во брак се соочуваат со помалку стрес може да изгледа лажна. Но, за среќа, постои опција на која можеме да ѝ веруваме. Според науката, бракот може да го намали нивото на кортизол. Така што, доколку немате најдено начин како да се ослободите од стресот, бракот е опција за која можете да размислите. Некои од оние што имаат

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Наспроти урбаната легенда, научници утврдија дека бракот значи помалку стрес, посочува истражување објавено во списанието „Сајконеуроендокринолоџи“. Испитувањата покажале и дека луѓето в брак имаат најниско ниво на кортизол – хормонот на стрес. Главниот научен аргумент е дека луѓето полесно се справуваат со стресот кога не се сами. Важно е да се напомене

Луѓето во брак „се помалку изложени на стрес“

Луѓето во брак „се помалку изложени на стрес“

Иако често се вели со стапувањето во брак  завршуваат деновите на слобода и забава, научниците неодамна откриле дека бракот всушност може да ве спаси од стресот. Една студија објавена во списанието Psychoneuroendocrinology, спроведена од група научници, вели дека е полесно луѓето да се справат со стресот кога не се сами. Резултатите покажале дека луѓето

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Наспроти урбаната легенда, научници утврдија дека бракот значи помалку стрес, посочува истражување објавено во списанието „Сајконеуроендокринолоџи“. Испитувањата покажале и дека луѓето в брак имаат најниско ниво на кортизол – хормонот на стрес. Главниот научен аргумент е дека луѓето полесно се справуваат со стресот кога не се сами. Важно е да се напомене

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Наспроти урбаната легенда, научници утврдија дека бракот значи помалку стрес, посочува истражување објавено во списанието „Сајконеуроендокринолоџи”. Испитувањата покажале и дека луѓето в брак имаат најниско ниво на кортизол – хормонот на стрес. Главниот научен аргумент е дека луѓето полесно се справуваат со стресот кога не се сами. Важно е да се напомене

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Истражување: Бракот значи спас од стресот

Наспроти урбаната легенда, научници утврдија дека бракот значи помалку стрес, посочува истражување објавено во списанието „Сајконеуроендокринолоџи“. Испитувањата покажале и дека луѓето в брак имаат најниско ниво на кортизол – хормонот на стрес. Главниот научен аргумент е дека луѓето полесно се справуваат со стресот кога не се сами. Важно е да се напомене