притисни ентер »

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија
Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Со линеарното зголемување, се нарушува законското усогласување на пензиите. Повеќе ќе нема усогласување на пензиите, туку еднократно зголемување. Со ваквото зголемување од 5.000 денари, дефицитот во пензискиот фонд ќе изнесува 52 проценти што значи дека пола од пензионерите ќе останат без пензија за некоја година, вели вицепремиерот за економски прашања

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ПЕНЗИИ Битиќи објаснува зошто е опасно линеарно зголемување од 5.000 денари

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ПЕНЗИИ Битиќи објаснува зошто е опасно линеарно зголемување од 5.000 денари

Со линеарното зголемување, се нарушува законското усогласување на пензиите. Повеќе ќе нема усогласување на пензиите, туку еднократно зголемување. Со ваквото зголемување од 5.000 денари, дефицитот во пензискиот фонд ќе изнесува 52 проценти што значи дека половина од пензионерите ќе останат без пензија за некоја година, вели вицепремиерот за економски

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите, дел од пензионерите може да останат без пензија

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите, дел од пензионерите може да останат без пензија

1 Неспоредливи се изборните концепти за пензиите на СДСМ, кој ветува минимална пензија од 20.000 денари, просечна пензија од 30.000 денари и новогодишен бонус од 100 евра, и на ВМРО-ДПМНЕ, кое нуди линеарно зголемување на пензиите од 5.000 денари, истакна вицепремиерот за економски прашања и потпретседател на СДСМ, Фатмир Битиќи, во вечерашното гостување

Петрушевски: Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе ги покачи пензиите по 5.000 денари

Петрушевски: Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе ги покачи пензиите по 5.000 денари

Во вечерашната емисија „ Само Вистина“ на Канал 5 гостуваше пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Бране Петрушевски кој што истакна дека кога станува збор за минималната плата тоа треба да е базирано на економски раст и развој за да не биде терет на работодавачите и приватниот сектор а ВМРО-ДПМНЕ во својата програма нуди по 5 000 денари за сите пензионери по формирањето

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Со линеарното зголемување, се нарушува законското усогласување на пензиите. Повеќе ќе нема усогласување на пензиите, туку еднократно зголемување. Со ваквото зголемување од 5.000 денари, дефицитот во пензискиот фонд ќе изнесува 52 проценти што значи дека пола од пензионерите ќе останат без пензија за некоја година, вели вицепремиерот за економски прашања

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Со линеарното зголемување, се нарушува законското усогласување на пензиите. Повеќе ќе нема усогласување на пензиите, туку еднократно зголемување. Со ваквото зголемување од 5.000 денари, дефицитот во пензискиот фонд ќе изнесува 52 проценти што значи дека пола од пензионерите ќе останат без пензија за некоја година, вели вицепремиерот за економски прашања

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Со линеарното зголемување, се нарушува законското усогласување на пензиите. Повеќе ќе нема усогласување на пензиите, туку еднократно зголемување. Со ваквото зголемување од 5.000 денари, дефицитот во пензискиот фонд ќе изнесува 52 проценти што значи дека пола од пензионерите ќе останат без пензија за некоја година, вели вицепремиерот за економски прашања

Битиќи: Нашиот модел е помал дефицит на пензискиот систем, грижа за следните генерации и зголемување кај сите на праведен и правичен начин

Битиќи: Нашиот модел е помал дефицит на пензискиот систем, грижа за следните генерации и зголемување кај сите на праведен и правичен начин

„Не се споредливи понудите. Тие сакаат да не вратат таму каде што бевме, неизвесност. По нивниот начин, ако продолжеше понатаму денес, ќе немаа пензии. Убаво ќе биде да кажат со линеарното зголемување, колкав ке биде дефицитот, 52 % ќе биде. Тоа значи дека пола од нив ќе останат без пензија за некоја година,“ рече Фатмир Битиќи, потпретседател на СДСМ

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Битиќи: Со линеарното зголемување на пензиите ќе се зголеми дефицитот во Пензискиот фонд, дел од пензионерите може да останат без пензија

Со линеарното зголемување, се нарушува законското усогласување на пензиите. Повеќе ќе нема усогласување на пензиите, туку еднократно зголемување. Со ваквото зголемување од 5.000 денари, дефицитот во пензискиот фонд ќе изнесува 52 проценти што значи дека пола од пензионерите ќе останат без пензија за некоја година, вели вицепремиерот за економски прашања

Битиќи: Со линеарно зголемување на пензиите пола од пензионерите за некоја година ќе останат без пензија

Битиќи: Со линеарно зголемување на пензиите пола од пензионерите за некоја година ќе останат без пензија

72 Споделувања Share Tweet Со линеарното зголемување, се нарушува законското усогласување на пензиите. Повеќе ќе нема усогласување на пензиите, туку еднократно зголемување. Со ваквото зголемување од 5.000 денари, дефицитот во пензискиот фонд ќе изнесува 52 проценти што значи дека пола од пензионерите ќе останат без пензија за некоја година, вели вицепремиерот