притисни ентер »

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Доживотен затвор за 72 учесници во обидот за државен удар во Турција

Доживотен затвор за 72 учесници во обидот за државен удар во Турција

Доживотна казна затвор денеска добија 72 обвинети за ичество во судирите на босфорскиот мост во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган да

Доживотен затвор за 72 учесници во обидот за државен удар во Турција

Доживотен затвор за 72 учесници во обидот за државен удар во Турција

Турски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Tурски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Tурски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

– Турски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Турски суд осуди 72 учесници во обидот за државен удар на доживотен затвор

Анкара, 12 јули 2018 (МИА) – Турски суд денеска осуди 72 обвинети на доживотен затвор за нивната улога во судирите на мостот во Истанбул, каде беа убиени 34 лица за време на обидот за државен удар пред две години. Се очекуваат пресуди за уште 71 обвинет во овој случај, во кој се обвинети за намерно убивање на цивили кои одговориле на повикот на претседателот