притисни ентер »

Демант на град Скопје во врска со дезинформациите објавени денеска
Демант на град Скопје во врска со дезинформациите објавени денеска

Демант на град Скопје во врска со дезинформациите објавени денеска

Градот Скопје остро ги демантира наводите и дезинформациите објавени денеска (25.05.2023 година) на интернет порталот „Сакам да кажам“ со наслов „Европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица во Скопје оти претставниците на Градот не доаѓаат на состаноците“. Овие паушални тврдења се лага со која се манипулира јавноста. Водењето на

Поради незаинтересираност на Скопје, европските банки го стопирале проектот за пречистителна станица

Поради незаинтересираност на Скопје, европските банки го стопирале проектот за пречистителна станица

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и на Европската инвестициска банка (ЕИБ) кои го финансираат проектот, доставиле писмено известување дека нема да учествуваат во натамошните редовни неделни и месечни состаноци додека Градот и јавното претпријатие не обезбедат соодветни претставници. Тие исто така бараат образложение зошто е сменет раководителот

Дали ЕБОР и ЕИБ ГО ЗАМРЗНАЛЕ ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА, од Град Скопје не оделе на состаноци?

Дали ЕБОР и ЕИБ ГО ЗАМРЗНАЛЕ ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА, од Град Скопје не оделе на состаноци?

Градоначалничката Данела Арсовска и директорот на ЈП „Водовод и канализација“ Драган Илиевски поставен од нејзе и понатаму го кочат проектот за изградба на пречистителната станица за отпадни води во Скопје, пишува „Сакам да кажам“, според чии извори претставниците од Градот не се појавуваат на состаноците и разрешен е раководителот на проектната единица

Дали ЕБОР и ЕИБ ГО ЗАМРЗНАЛЕ ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА, од Град Скопје не оделе на состаноци?

Дали ЕБОР и ЕИБ ГО ЗАМРЗНАЛЕ ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА, од Град Скопје не оделе на состаноци?

Градоначалничката Данела Арсовска и директорот на ЈП „Водовод и канализација“ Драган Илиевски поставен од нејзе и понатаму го кочат проектот за изградба на пречистителната станица за отпадни води во Скопје, пишува „Сакам да кажам“, според чии извори претставниците од Градот не се појавуваат на состаноците и разрешен е раководителот на проектната единица

Град Скопје демантира дека европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица

Град Скопје демантира дека европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица

Откако претходно денеска, порталот САКАМДАКАЖАМ.МК повикувајќи се на свои извори пренесе дека Европските банки го замрзнале проектот за пречистителна станица во Скопје, оти претставниците на градот не доаѓаат на состаноците, демант до медиумите испрати прес-службата на Град Скопје. Во него велат дека овие тврдења, како што наведоа, биле лага со која

Европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица во Скопје оти претставниците на Градот не доаѓаат на состаноците

Европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица во Скопје оти претставниците на Градот не доаѓаат на состаноците

Градоначалничката Данела Арсовска и директорот на ЈП „Водовод и канализација“ Драган Илиевски поставен од нејзе и понатаму го кочат проектот за изградба на пречистителната станица за отпадни води во Скопје. Како што дознава САКАМДАКАЖАМ.МК, претставниците од Градот не се појавуваат на состаноците и разрешен е раководителот на проектната единица за

Град Скопје со демант: Тврдењата дека европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица се лага со која се манипулира јавноста

Град Скопје со демант: Тврдењата дека европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица се лага со која се манипулира јавноста

Откако претходно денеска, порталот САКАМДАКАЖАМ.МК повикувајќи се на свои извори пренесе дека Е вропските банки го замрзнале проектот за пречистителна станица во Скопје, оти претставниците на градот не доаѓаат на состаноците , демант до медиумите испрати прес-службата на Град Скопје. Во него велат дека овие тврдења, како што рекоа, биле лага со која

СДК: Европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица во Скопје оти претставниците на градот не оделе на состаноци

СДК: Европските банки го замрзнаа проектот за пречистителна станица во Скопје оти претставниците на градот не оделе на состаноци

Порталот САКАМДАКАЖАМ.МК повикувајќи се на свои извори, обелоденува дека проектот за изградба на пречистителната станица за отпадни води во Скопје е замрзнат, оти градоначалничката Данела Арсовска, како и директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Драган Илиевски, поставен од нејзе не оделе на состаноци. Дополнително, бил разрешен и раководителот на