притисни ентер »

Предлог Законот помина на владина седница, до 100 евра субвенции за повисоки плати
Предлог Законот помина на владина седница, до 100 евра субвенции за повисоки плати

Предлог Законот помина на владина седница, до 100 евра субвенции за повисоки плати

На вчерашната 158 седница, Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлог – законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата. Целта на ова законско решение е да се поттикне растот на плати во РСМ, а истовремено да се овозможи поддршка за покачување на платите на работодавачите

Утврден е Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Утврден е Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Владата на вчерашната седница го утврди текстот на Предлог – законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата, со кој ќе се овозможи уплата на придонеси од Буџетот на РСМ во име и сметка на работниците кај работодавачите од приватниот сектор. „Целта на Законот за субвенционирање на придонесите

Утврден предлог-законот за помош за покачување на платата до 100 евра кај приватниците

Утврден предлог-законот за помош за покачување на платата до 100 евра кај приватниците

Владата го утврди текстот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата со кој ќе се овозможи уплата на придонеси од Буџетот, во име и сметка на работниците кај работодавачите од приватниот сектор. Целта на Законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување

Предлог Законот помина на владина седница, до 100 евра субвенции за повисоки плати

Предлог Законот помина на владина седница, до 100 евра субвенции за повисоки плати

На вчерашната 158 седница, Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлог – законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата. Целта на ова законско решение е да се поттикне растот на плати во РСМ, а истовремено да се овозможи поддршка за покачување на платите на работодавачите

Се анализираат можностите за субвенции при купување нови возила

Се анализираат можностите за субвенции при купување нови возила

Како што соопшти владината прес-служба, Владата ги задолжила Министерството за економија во соработка со Кабинетот на заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Министерството за финансии и Царинската управа на РСМ, како и со претставник на здружението на увозници на автомобили, да формира работна група која ќе направи анализа

Утврден Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Утврден Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Владата на вчерашната седница го утврди текстот на Предлог – законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата, со кој ќе се овозможи уплата на придонеси од Буџетот на РСМ во име и сметка на работниците кај работодавачите од приватниот сектор. -Целта на Законот за субвенционирање на придонесите

Царовска: Предлог Законот помина на владина седница, до 100 евра субвенции за повисоки плати

Царовска: Предлог Законот помина на владина седница, до 100 евра субвенции за повисоки плати

Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлог - законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата На вчерашната 158 седница, Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлог – законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување

Утврден Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Утврден Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Владата на вчерашната седница го утврди текстот на Предлог – законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата, со кој ќе се овозможи уплата на придонеси од Буџетот на РСМ во име и сметка на работниците кај работодавачите од приватниот сектор. -Целта на Законот за субвенционирање на придонесите

Се анализираат можностите за субвенции при купување нови возила

Се анализираат можностите за субвенции при купување нови возила

Во насока на остварување на стратешките цели на Владата за заштита на животната средина, на вчерашната владина седница е разгледана и усвоена информацијата за нацрт предлозите за можните видови субвенции при купување на нови возила. Како што соопшти владината прес-служба, Владата ги задолжила Министерството за економија во соработка со Кабинетот на

Утврден Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Утврден Предлог – законот за субвенционирање придонеси за раст на платите во приватниот сектор

Владата на вчерашната седница го утврди текстот на Предлог – законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата, со кој ќе се овозможи уплата на придонеси од Буџетот на РСМ во име и сметка на работниците кај работодавачите од приватниот сектор. -Целта на Законот за субвенционирање на придонесите