притисни ентер »

Борисов до Путин: Дојдете и уверете се, ние не сме Србија
Борисов до Путин: Дојдете и уверете се, ние не сме Србија

Борисов до Путин: Дојдете и уверете се, ние не сме Србија

На Русија ѝ станува непријатно затоа што Бугарија е лојален и силен член на НАТО и ЕУ, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов. На Русија ѝ станува непријатно затоа што Бугарија е лојален и силен член на НАТО и ЕУ, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов. На овој начин тој ја коментираше изјавата на рускиот премиер Владимир Путин, кој кажа дека Бугарија

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски тек“. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски тек“. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски поток“. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток“ доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС

Борисов не го разбира Путин, за обвинувањата дека Бугарија го кочи „Турски поток“

Борисов не го разбира Путин, за обвинувањата дека Бугарија го кочи „Турски поток“

Тој нагласи дека Бугарија воопшто не доцни. Според него, „земја ги почитува сите барања и процедури на ЕУ, за разлика од земји како што се Србија, Русија или Турција. Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски поток”. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Путин бесен на Бугарите: Лесно можеме вас да ве заобиколиме

Путин бесен на Бугарите: Лесно можеме вас да ве заобиколиме

Претседателот на Русија, Владимир Путин ја обвини денеска Бугарија дека намерно ја одложува изградбата на рускиот гасовод Турски тек на својата територија и предупреди дека Москва може да најде начини да ја заобиколи Софија ако треба, пренесува Ројтерс. Бугарскиот премиер Бојко Борисов негирал било какви намерни одложувања, наведувајчи дека изградбата

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток“ доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС