притисни ентер »

Државата доби консензуален претседател – што добија Ромите?
Државата доби консензуален претседател – што добија Ромите?

Државата доби консензуален претседател – што добија Ромите?

Во пресрет на претседателските избори во Република Северна Македонија, ромската заедница се консолидира и излезе со свои барања до претседателските кандидати. Барањата беа преточени во манифест, кој произлезе од теренската активност на граѓанската иницијатива „Аваја“. „Аваја“ претставува непартиско движење на младите Роми од различни градови од државата,