притисни ентер »

Тигањ: Горда сум што Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање
Тигањ: Горда сум што Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање

Тигањ: Горда сум што Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање

Хрватската амбасадорка во земјава Нивес Тигањ во интервју за МИА, по повод завршувањето на претседавањето на Хрватска со Советот на Европската Унија, вели дека е повеќе од горда што за време на претседавањето на нејзината земја со ЕУ, Северна Македонија доби одлука за почеток на преговори. Тигањ, во интервјуто за МИА, вели дека земајќи го предвид огромниот

Тигањ за МИА: Горда сум што С.Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме изборите да бидат фер и демократски

Тигањ за МИА: Горда сум што С.Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме изборите да бидат фер и демократски

Скопје, 30 јуни 2020 (МИА) – Хрватската амбасадорка во земјава Нивес Тигањ во интервју за МИА, по повод завршувањето на претседавањето на Хрватска со Советот на Европската Унија, вели дека е повеќе од горда што за време на претседавањето на нејзината земја со ЕУ, Северна Македонија доби одлука за почеток на преговори. Тигањ, во интервјуто за МИА, вели

Тигањ: Овие избори се само еден фестивал на демократијата за кои очекуваме дека ќе бидат спроведени во фер и демократска атмосфера

Тигањ: Овие избори се само еден фестивал на демократијата за кои очекуваме дека ќе бидат спроведени во фер и демократска атмосфера

Хрватската амбасадорка во земјава Нивес Тигањ во интервју за МИА, по повод завршувањето на претседавањето на Хрватска со Советот на Европската Унија, вели дека е повеќе од горда што за време на претседавањето на нејзината земја со ЕУ, Северна Македонија доби одлука за почеток на преговори. Тигањ, во интервјуто за МИА, вели дека земајќи го предвид огромниот

Тигањ: Горда сум што С. Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме фер и демократски избори

Тигањ: Горда сум што С. Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме фер и демократски избори

Во врска со претстојните избори, и дали тоа би влијаело на одржувањето на првата Меѓувладина конференција, Тигањ вели Северна Македонија јасно се определи за членство во Европската Унија, што подразбира консензус на сите политички партии за ова прашање и затоа и овие избори, како што вели, се само еден фестивал на демократијата за кои очекуваме дека

Тигањ за МИА: Горда сум што С.Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме изборите да бидат фер и демократски

Тигањ за МИА: Горда сум што С.Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме изборите да бидат фер и демократски

Тигањ, во интервјуто за МИА, вели дека земајќи го предвид огромниот исчекор што Северна Македонија го направи во последните неколку години, Хрватска со големо разочарување ја доживеа одлуката на Европскиот совет од октомври 2019 година. -Така што, покрај веќе дефинираните приоритети на претседавањето на Хрватска со Советот на ЕУ, една од нашите клучни

Тигањ за : Горда сум што С.Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме изборите да бидат фер и демократски

Тигањ за : Горда сум што С.Македонија доби почеток на преговори за време на хрватското претседавање, очекуваме изборите да бидат фер и демократски

Скопје, 30 јуни 2020 () – Хрватската амбасадорка во земјава Нивес Тигањ во интервју за , по повод завршувањето на претседавањето на Хрватска со Советот на Европската Унија, вели дека е повеќе од горда што за време на претседавањето на нејзината земја со ЕУ, Северна Македонија доби одлука за почеток на преговори. Тигањ, во интервјуто за , вели дека

Преговарачката рамка на ЕУ со Македонија заглавена на реверзибилноста

Преговарачката рамка на ЕУ со Македонија заглавена на реверзибилноста

Преговарачката рамка на ЕУ со Македонија заглавена на реверзибилноста Предлог-преговарачката рамка на Европската комисија за земјава е готова, но разликите во Комисијата за тоа, како ќе одлучува Унијата за реверзибилност на процесот доколку земјата покажа назадување, го кочи проследувањето на документот до земјите-членки. Министерот за надворешни работи,