притисни ентер »

Ед Ширан победи на суд, најголемиот хит му донесе отштета од милион евра
Ед Ширан победи на суд, најголемиот хит му донесе отштета од милион евра

Ед Ширан победи на суд, најголемиот хит му донесе отштета од милион евра

Познатиот британски пејач Ед Ширан доби над еден милион евра отштета, откако го доби судскиот спор за авторски права за неговиот хит „Shape of You“. Британскиот музичар Сами Чокри, го тужеше Ширан и неговите соработници, Џон Мекдејд од групата Snow Patrol и продуцентот Стивен Мекохон. Случајот е покренат поради прекршување на авторските права, наведувајќи

Ед Ширан победи на суд, најголемиот хит му донесе отштета од милион евра

Ед Ширан победи на суд, најголемиот хит му донесе отштета од милион евра

Познатиот британски пејач Ед Ширан доби над еден милион евра отштета, откако го доби судскиот спор за авторски права за неговиот хит „Shape of You“. Британскиот музичар Сами Чокри, го тужеше Ширан и неговите соработници, Џон Мекдејд од групата Snow Patrol и продуцентот Стивен Мекохон. Случајот е покренат поради прекршување на авторските права, наведувајќи

Ед Ширан доби повеќе од милион евра отштета од тужбата за плагијат

Ед Ширан доби повеќе од милион евра отштета од тужбата за плагијат

Британскиот поп музичар Ед Ширан доби повеќе од милион евра отштета за правни трошоци по успешната битка против авторите кои го обвинија за плагијат. Случајот во Врховниот суд во Лондон го доби 31-годишниот музичар на почетокот на април, по процесот што тој го нарече индикатор за лоши практики што ја поткопуваат музичката индустрија. Тој не ја копирал

Ед Ширан доби повеќе од милион евра отштета

Ед Ширан доби повеќе од милион евра отштета

Британскиот поп-музичар Ед Ширан доби повеќе од еден милион евра како отштета за правни трошоци по успешната правна борба против авторите кои го обвинија за плагијат. 31-годишниот музичар го доби случајот пред Високиот суд во Лондон на почетокот на април, по процесот што тој го нарече индикатор за лоши практики што ја поткопуваат музичката индустрија

Најголемиот хит на Ед Ширан му донесе отштета од милион евра

Најголемиот хит на Ед Ширан му донесе отштета од милион евра

Познатиот британски пејач Ед Ширан доби над еден милион евра отштета, откако го доби судскиот спор за авторски права за неговиот хит „Shape of You“. Британскиот музичар Сами Чокри, го тужеше Ширан и неговите соработници, Џон Мекдејд од групата Snow Patrol и продуцентот Стивен Мекохон. Случајот е покренат поради прекршување на авторските права, наведувајќи

Ед Ширан не е плагијатор: Пејачот го доби случајот на суд, ќе стане побогат за скоро 1 милион фунти

Ед Ширан не е плагијатор: Пејачот го доби случајот на суд, ќе стане побогат за скоро 1 милион фунти

Ед Ширан не е плагијатор: Пејачот го доби случајот на суд, ќе стане побогат за скоро 1 милион фунти И. Т. Пред 4 минути Ед Ширан / Фото: EPA-EFE/VICKIE FLORES Британскиот поп музичар Ед Ширан во вторникот доби повеќе од милион евра отштета по победата во правната битка против авторите кои го обвинија за плагијат. Добиј ги најважните вести, бесплатно

Ед Ширан доби над милион евра отштета по тужбата за плагијат

Ед Ширан доби над милион евра отштета по тужбата за плагијат

Случајот во Високиот суд во Лондон го доби 31-годишниот музичар на почетокот на април, по процесот што тој го нарече индикатор за лоши практики што ја поткопуваат музичката индустрија. Судот пресуди дека Ширан „ниту намерно ниту свесно“ ја копирал мелодијата на песната Зошто зошто од Сами Чокри и Рос О’Доногју од 2015 година во неговиот хит Shape of

Ед Ширан доби над милион евра отштета по тужбата за плагијат

Ед Ширан доби над милион евра отштета по тужбата за плагијат

Случајот во Високиот суд во Лондон го доби 31-годишниот музичар на почетокот на април, по процесот што тој го нарече индикатор за лоши практики што ја поткопуваат музичката индустрија. Судот пресуди дека Ширан „ниту намерно ниту свесно“ ја копирал мелодијата на песната Зошто зошто од Сами Чокри и Рос О’Доногју од 2015 година во неговиот хит Shape of