притисни ентер »

Шилегов: Изјавата на Захариева за Тито е глупост, бара алиби
Шилегов: Изјавата на Захариева за Тито е глупост, бара алиби

Шилегов: Изјавата на Захариева за Тито е глупост, бара алиби

Изјавите на бугарската министерка за надворешни работи Екатерина Захариева дека во ЕУ нема место за државата која го чествува  „еден од најмрачните диктатори“ Јосип Броз Тито и дека во Скопје на Денот на ослободувањето се одбележувала и 40-годишнината од смртта на Тито се чиста глупост. Со ваков став скопскиот градоначалник ги прокоментира изјавите

Зошто чествувањето на Тито за Софија е анти-бугарски контекст?

Зошто чествувањето на Тито за Софија е анти-бугарски контекст?

Покрај забелешките за начинот на одбележување на Денот на ослободување на Скопје,  Захариева и претходно Карачакачанов му забележаа на скопскиот градоначалник Шилегов зошто организирал историска тура во чест на Тито, што според нив е антибугарски контекст. Шилегов во интервју за бугарската ТВ Европа ваквите тврдења ги оцени како апсурдни. - Изместувањето

Шилегов: Ставот на Захариева за Тито, не е ништо друго освен глупост

Шилегов: Ставот на Захариева за Тито, не е ништо друго освен глупост

Секоја глупост бара алиби, а ставот на бугарската министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева, поврзан со прославата на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје и Јосип Броз Тито не е ништо друго, освен глупост. Обидувајќи се да ја спаси позицијата на Бугарија, која мислам дека повеќе ѝ наштетува на Бугарија отколку на Северна Македонија,

Изјавата на Захариева за Тито е глупост, Скопје за време на „администрацијата“ на Бугарија загуби 5 илјади граѓани, вели Шилегов

Изјавата на Захариева за Тито е глупост, Скопје за време на „администрацијата“ на Бугарија загуби 5 илјади граѓани, вели Шилегов

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов за видувањата на бугарската министерка за надворешни работи Екатерина Захариева , за прославата на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје и споменувањето на Јосип Броз Тито во истата, во интервју за бугарската телевизија ТВ Европа рече дека се изместување на тезите и е барање алиби за глупости. ПОВРЗАНИ

Шилегов: Ставот на Захариева за Тито, не е ништо друго освен глупост

Шилегов: Ставот на Захариева за Тито, не е ништо друго освен глупост

Секоја глупост бара алиби, а ставот на бугарската министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева, поврзан со прославата на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје и Јосип Броз Тито не е ништо друго, освен глупост. Обидувајќи се да ја спаси позицијата на Бугарија, која мислам дека повеќе ѝ наштетува на Бугарија отколку на Северна Македонија,

Шилегов за бугарска Телевизија Европа: Изјавата на Захариева за Тито е чиста глупост!

Шилегов за бугарска Телевизија Европа: Изјавата на Захариева за Тито е чиста глупост!

Во разговор за бугарската „Телевизија Европа“ градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов истакна дека изместувањето на тезите од страна на бугарската минстерка Захариева ее барање на алиби за глупоста. Шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина Захариева вчера изјави дека не може Македонија 30 години да бара да биде дел од Европската унија, а истовремено

Шилегов за бугарска телевизија: Изјавата на Захариева за Тито е чиста глупост!

Шилегов за бугарска телевизија: Изјавата на Захариева за Тито е чиста глупост!

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов во разговор за бугарската „Телевизија Европа“, проговори за актуелните теми со кои се засегнати двете нации, посебно со срамните услови кои Бугарија ги бара да бидат исполнети од страна на Македонија, како услов за влез во Европската унија. Шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина Захариева вчера изјави