притисни ентер »

Лажни вести и популизам
Лажни вести и популизам

Лажни вести и популизам

Драги Аргировски Првиот македонски дневен весник „Нова Македонија“ често и многу успешно ја следи и коментира актуелната проблематика со лажните вести и говорот на омраза. Интересно е колку оваа појава се негува и од аспект на популизмот, поточно да се залажува и манипулира народот. Поаѓајќи од популистички цели на социјалните мрежи, сѐ почесто одредени