притисни ентер »

Единствена Македонија го повика Собранието да распише референдум за членство во НАТО
Единствена Македонија го повика Собранието да распише референдум за членство во НАТО

Единствена Македонија го повика Собранието да распише референдум за членство во НАТО

Од Единствена Македонија го повикаа Собранието да распише референдум за членство во НАТО, во спротивно, според нив, се крши Уставот, а донесените акти за ратификација се противуставни. „Според член 120 од Уставот актите за членството на Република Македонија во НАТО-сојузот се сметаат за усвоени ако на референдум за нив гласале мнозинството од вкупниот

Единствена Македонија: Собранието да распише референдум за членство во НАТО

Единствена Македонија: Собранието да распише референдум за членство во НАТО

Од Единствена Македонија го повикаа Собранието да распише референдум за членство во НАТО, во спротивно според нив се крши Уставот, а донесените акти за ратификација се противуставни. „Според член 120 од Уставот актите за членството на Република Македонија во НАТО Сојузот се сметаат за усвоени ако на референдум за нив гласале мнозинството од вкупниот

Единствена Македонија го повика Собранието да распише референдум за членство во НАТО

Единствена Македонија го повика Собранието да распише референдум за членство во НАТО

Од Единствена Македонија го повикаа Собранието да распише референдум за членство во НАТО, во спротивно, според нив, се крши Уставот, а донесените акти за ратификација се противуставни. „Според член 120 од Уставот актите за членството на Република Македонија во НАТО-сојузот се сметаат за усвоени ако на референдум за нив гласале мнозинството од вкупниот