притисни ентер »

46 годишен пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор и нова шанса за живот
46 годишен пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор и нова шанса за живот

46 годишен пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор и нова шанса за живот

Рано утрово на Клиниката за државна кардиохирургија, 46 годишен пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор и нова шанса за живот. Во моментот, на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост кои беа долги години на дијализа, информираат пред малку од Министерството за здравство

Пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор

Пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор

Министерството за здравство соопшти дека рано утрината на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест добил срце од починат донор и нова шанса за живот. Од Министерството посочуваат дека во моментот на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост кои биле долги

Пациент доби срце од починат донор

Пациент доби срце од починат донор

фото: Пиксалс Министерството за здравство соопшти дека рано утрината на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест добил срце од починат донор и нова шанса за живот. Од Министерството посочуваат дека во моментот на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост

Пациент (46) доби срце од починат донор

Пациент (46) доби срце од починат донор

Пациент (46) доби срце од починат донор Рано утрово на Клиниката за државна кардиохирургија, 46 годишен пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор и нова шанса за живот. Во моментот, на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост кои беа долги години на дијализа, информираат пред

Пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор

Пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор

Министерството за здравство соопшти дека рано утрината на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест добил срце од починат донор и нова шанса за живот. Од Министерството посочуваат дека во моментот на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост кои биле долги

46-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ ДОБИ СРЦЕ ОД ПОЧИНАТ ДОНОР Благодарност упатена до семејството на дарителот

46-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ ДОБИ СРЦЕ ОД ПОЧИНАТ ДОНОР Благодарност упатена до семејството на дарителот

Министерството за здравство соопшти дека рано утрината на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест добил срце од починат донор и нова шанса за живот. Од Министерството посочуваат дека во моментот на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост кои биле долги

Трансплантација на Клиника за кардиохирургија – 46 годишен пациент доби срце од починат донор

Трансплантација на Клиника за кардиохирургија – 46 годишен пациент доби срце од починат донор

Денеска на Клиниката за кардиохирургија била извршена трансплантација на срце од починат донор. Освен трансплантацијата на срце, на Клиниката за урологија се прават уште две трансплантации на бубрег, а во наредните недели пациенти со коскени тумори и тешки повреди ќе имаат можност за квалитетно лекување, информираат од МЗ. „Рано утрово на Клиниката

Срце од почината дарителка пресадено кај 46-годишен пациент на Клиниката за кардиохирургија

Срце од почината дарителка пресадено кај 46-годишен пациент на Клиниката за кардиохирургија

Рано утрово на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест доби срце од починат дарител, соопшти Министерството за здравство. Ова е осма транспатација на срце од починат дарител во земјава, претходната беше извршена во јануари. „Голема благодарност до семејството на донорот, до нејзините три исклучително хумани ќерки

МЗ: Пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор

МЗ: Пациент со тешка срцева болест доби срце од починат донор

фото: Пиксалс Министерството за здравство соопшти дека рано утрината на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест добил срце од починат донор и нова шанса за живот. Од Министерството посочуваат дека во моментот на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост

Пациент со тешка срцева болест, доби срце од починат донор

Пациент со тешка срцева болест, доби срце од починат донор

Министерството за здравство соопшти дека рано утрината на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест добил срце од починат донор и нова шанса за живот. Од Министерството посочуваат дека во моментот на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост кои биле долги