притисни ентер »

Сите мирни и посветени на патот кон ЕУ – Палмер ја откри американската визија за Балканот
Сите мирни и посветени на патот кон ЕУ – Палмер ја откри американската визија за Балканот

Сите мирни и посветени на патот кон ЕУ – Палмер ја откри американската визија за Балканот

Претставникот на САД за Балканот, Метју Палмер изјави денеска дека доследна американска визија за Западен Балкан е онаа која овој регион го гледа посветен на евроинтеграциите и во мир со сите соседи. – Се надевам дека тоа не е само визија која ја имаат САД и ЕУ за овој регион, туку е визија и која Западен Балкан ја има сам за себе, истакна Палмер на

Сите мирни и посветени на патот кон ЕУ – Палмер ја откри американската визија за Балканот

Сите мирни и посветени на патот кон ЕУ – Палмер ја откри американската визија за Балканот

Претставникот на САД за Балканот, Метју Палмер изјави денеска дека доследна американска визија за Западен Балкан е онаа која овој регион го гледа посветен на евроинтеграциите и во мир со сите соседи. – Се надевам дека тоа не е само визија која ја имаат САД и ЕУ за овој регион, туку е визија и која Западен Балкан ја има сам за себе, истакна Палмер на

Ѓукановиќ: Очекувам посилен ангажман на ЕУ на Западен Балкан

Ѓукановиќ: Очекувам посилен ангажман на ЕУ на Западен Балкан

На самитот на земјите од Западен Балкан што се одржа денеска во Тирана, црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ зборуваше за ангажманот на Европската унија во регионот и истакна дека очекува во наредниот период да се зајакне влијанието на ЕУ во овој дел од Европа. Ѓукановиќ исто така рече дека европската перспектива на регионот е реална и предвидлива

Палмер: ЕУ итно да го врати својот кредибилитет и да покаже сериозност со Западен Балкан

Палмер: ЕУ итно да го врати својот кредибилитет и да покаже сериозност со Западен Балкан

Претставникот на САД за Балканот, Метју Палмер изјави денеска дека доследна американска визија за Западен Балкан е онаа која овој регион го гледа посветен на евроинтеграциите и во мир со сите соседи. – Се надевам дека тоа не е само визија која ја имаат САД и ЕУ за овој регион, туку е визија и која Западен Балкан ја има сам за себе, истакна Палмер на

Палмер за американската визија за Западен Балкан

Палмер за американската визија за Западен Балкан

Претставникот на САД за Балканот, Метју Палмер изјави денеска дека доследна американска визија за Западен Балкан е онаа која овој регион го гледа посветен на евроинтеграциите и во мир со сите соседи. – Се надевам дека тоа не е само визија која ја имаат САД и ЕУ за овој регион, туку е визија и која Западен Балкан ја има сам за себе, истакна Палмер на

Палмер ја искара ЕУ: Губи интерес за Западниот Балкан, треба да ја врати сериозноста

Палмер ја искара ЕУ: Губи интерес за Западниот Балкан, треба да ја врати сериозноста

Претставникот на САД за Балканот Метју Палмер изјави денеска дека доследна американска визија за Западен Балкан е онаа која овој регион го гледа посветен на евроинтеграциите и во мир со сите соседи. Се надевам дека тоа не е само визија која ја имаат САД и ЕУ за овој регион, туку е визија и која Западен Балкан ја има сам за себе , истакна Палмер на

Палмер: Американската визија за Западен Балкан е евроинтеграции и мир, ЕУ да го врати кредибилитетот

Палмер: Американската визија за Западен Балкан е евроинтеграции и мир, ЕУ да го врати кредибилитетот

Во своето обраќање на видеоконференцијата во Солун, високиот американски претставник нагласи дека во регионот се добива впечаток оти ЕУ губи интерес за перспективата за членство на Западен Балкан во Унијата и затоа е потребно да се изградат врски на доверба Специјалниот американски претставник за Западен Балкан, заменик – помошникот државен секретар,

АМЕРИКАНСКА ВИЗИЈА ЗА ЗАПАДНИОТ БАЛКАН: „Регионот да се посвети на европската интеграција и мир со сите соседи“

АМЕРИКАНСКА ВИЗИЈА ЗА ЗАПАДНИОТ БАЛКАН: „Регионот да се посвети на европската интеграција и мир со сите соседи“

Американскиот пратеник за Балканот, Метју Палмер денес изјави дека постојаната американска визија за Западен Балкан е онаа што регионот ја смета за посветена на европската интеграција и мир со сите соседи. – Се надевам дека ова не е само визијата што ја имаат САД и ЕУ за овој регион, туку е и визијата што ја има Западен Балкан за себе – рече Палмер

Палмер за американската визија за Западен Балкан

Палмер за американската визија за Западен Балкан

Претставникот на САД за Балканот, Метју Палмер изјави денеска дека доследна американска визија за Западен Балкан е онаа која овој регион го гледа посветен на евроинтеграциите и во мир со сите соседи. – Се надевам дека тоа не е само визија која ја имаат САД и ЕУ за овој регион, туку е визија и која Западен Балкан ја има сам за себе, истакна Палмер на