притисни ентер »

Костадиновска-Стојчевска: Македонската сликовница има силни автори, вложуваме во иднина која ветува поширока афирмација
Костадиновска-Стојчевска: Македонската сликовница има силни автори, вложуваме во иднина која ветува поширока афирмација

Костадиновска-Стојчевска: Македонската сликовница има силни автори, вложуваме во иднина која ветува поширока афирмација

„Во ден по денот во кој со должна почит ги чествуваме сесловенските просветители, солунските браќа Свети Кирил и Методиј, ми причинува задоволство што сум дел од овој разговор. Јас така го доживувам овој панел „Од буква до приказна“. И разговорот, како и приказната, започнува со буква. А без буква нема азбука, без азбука нема збор. Без збор, нема приказна

Костадиновска-Стојчевска: Македонската сликовница има силни автори, вложуваме во иднина која ветува поширока афирмација

Костадиновска-Стојчевска: Македонската сликовница има силни автори, вложуваме во иднина која ветува поширока афирмација

„Во ден по денот во кој со должна почит ги чествуваме сесловенските просветители, солунските браќа Свети Кирил и Методиј, ми причинува задоволство што сум дел од овој разговор. Јас така го доживувам овој панел „Од буква до приказна“. И разговорот, како и приказната, започнува со буква. А без буква нема азбука, без азбука нема збор. Без збор, нема приказна

Костадиновска-Стојчевска: Сликовницата е сериозна работа, на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело

Костадиновска-Стојчевска: Сликовницата е сериозна работа, на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело

Сликовницата е сериозна работа и на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело, порачала министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска на панел дискусијата „Од буква до приказна“ што се одржа во рамки на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2023“. – Пред 10 години издавачите се жалеа дека е

Костадиновска-Стојчевска: Сликовницата е сериозна работа, на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело

Костадиновска-Стојчевска: Сликовницата е сериозна работа, на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело

Сликовницата е сериозна работа и на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело, порачала министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска на панел дискусијата „Од буква до приказна“ што се одржа во рамки на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2023“. – Пред 10 години издавачите се жалеа дека е

Костадиновска-Стојчевска: Македонската сликовница има силни автори, вложуваме во иднина која ветува поширока афирмација

Костадиновска-Стојчевска: Македонската сликовница има силни автори, вложуваме во иднина која ветува поширока афирмација

„Во ден по денот во кој со должна почит ги чествуваме сесловенските просветители, солунските браќа Свети Кирил и Методиј, ми причинува задоволство што сум дел од овој разговор. Јас така го доживувам овој панел „Од буква до приказна”. И разговорот, како и приказната, започнува со буква. А без буква нема азбука, без азбука нема збор. Без збор, нема приказна

Во Музејот на град Скопје отворен 5. Меѓународен фестивал за литература и илустрација за деца

Во Музејот на град Скопје отворен 5. Меѓународен фестивал за литература и илустрација за деца

Илустраторите од Хрватска, гости на Фестивалот за литература и илустрација за деца Литера 2023, Доминик Вуковиќ и Бранка Холингсворт Нара денеска ќе одржат мастеркласови во Музејот на град Скопје. За тајните на своите техники на работа и пристапот во детската илустрација, во 12 часот предавање ќе одржи Доминик Вуковиќ. Тој е роден во Загреб, во 1990

Со мастеркласови на Доминик Вуковиќ и Бранка Холингсворт Нара почнува програмата на „Литера 2023“

Со мастеркласови на Доминик Вуковиќ и Бранка Холингсворт Нара почнува програмата на „Литера 2023“

Со мастеркласови на Доминик Вуковиќ и Бранка Холингсворт Нара почнува програмата на „Литера 2023“ Т.Д. Пред 13 секунди Свеченото отворањена фестивалот се одржа во Музејот на град Скопје Во Музејот на град Скопје на 23 мај беше отворено 5. Издание на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца, со изложби на тројца илустратори од Хрватска