притисни ентер »

Жртвите на нашите родители што не ги ни забележуваме
Жртвите на нашите родители што не ги ни забележуваме

Жртвите на нашите родители што не ги ни забележуваме

Кога сме млади, речиси сите ја земаме љубовта на родителите здраво за готово. Па, не ги цениме и не ги почитуваме колку што заслужуваат. Но, со текот на времето, секој од нас сфаќа дека родителите ни се најголемата поддршка. Овие луѓе се откажале од многу нешта, само за да нè израснат на најдобриот можен начин. Без сомнение, нашите родители прават

Онлајн безбедноста на децата и што може да направите во врска со неа

Онлајн безбедноста на децата и што може да направите во врска со неа

Новото глобално истражување на Kaspersky ги откри предизвиците скриени зад ограничените семејни разговори за интернет безбедноста. Дури 84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете, но не издвојуваат време да зборуваат за неа. Рубрика: Информатика Соработник: Редакција Емитер Датум: Среда, 6 Ноември, 2019 - 18:00 Image: интернет

Дури 84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете

Дури 84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете

Новото глобално истражување на Kaspersky открива предизвици зад ограничените семејни разговори за безбедноста на интернет Дури 84% од родителите ширум светот се жалеле за безбедноста на нивните деца, според последното истражување нарачано од Касперски и спроведено од компанијата за истражување на пазарот Саванта. Сепак, во просек, родителите поминуваат

84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете

84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете

Новото глобално истражување на Kaspersky открива предизвици зад ограничените семејни разговори за безбедноста на интернет Дури 84% од родителите ширум светот се жалеле за безбедноста на нивните деца, според последното истражување нарачано од Касперски и спроведено од компанијата за истражување на пазарот Саванта. Сепак, во просек, родителите поминуваат

Истражување на „Касперски“: 84% родители загрижени за безбедноста на децата додека се на интернет

Истражување на „Касперски“: 84% родители загрижени за безбедноста на децата додека се на интернет

Според најново истражување нарачано од Касперски дури 84 отсто од родителите ширум светот се жалеле за безбедноста на нивните деца на интернет. Во истражувањето на Самана направено за Касперски, во просек, родителите поминуваат вкупно 46 минути разговарајќи со своите деца за безбедноста на интернет во текот на целото детство. Повеќе од половина (58

Дури 84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете, но не одвојуваат време да зборуваат за тоа

Дури 84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете, но не одвојуваат време да зборуваат за тоа

Новото глобално истражување на Kaspersky открива предизвици зад ограничените семејни разговори за безбедноста на интернет Дури 84% од родителите ширум светот се жалеле за безбедноста на нивните деца, според последното истражување нарачано од Касперски и спроведено од компанијата за истражување на пазарот Саванта. Сепак, во просек, родителите поминуваат

Дури 84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете, но не одвојуваат време да зборуваат за тоа

Дури 84% од родителите се загрижени за онлајн безбедноста на нивното дете, но не одвојуваат време да зборуваат за тоа

Новото глобално истражување на Kaspersky открива предизвици зад ограничените семејни разговори за безбедноста на интернет Дури 84% од родителите ширум светот се жалеле за безбедноста на нивните деца, според последното истражување нарачано од Касперски и спроведено од компанијата за истражување на пазарот Саванта. Сепак, во просек, родителите поминуваат

Истражување на „Касперски“: 84 отсто родители загрижени за безбедноста на децата на интернет

Истражување на „Касперски“: 84 отсто родители загрижени за безбедноста на децата на интернет

Според најново истражување нарачано од Касперски дури 84 отсто од родителите ширум светот се жалеле за безбедноста на нивните деца на интернет. Во истражувањето на Самана направено за Касперски, во просек, родителите поминуваат вкупно 46 минути разговарајќи со своите деца за безбедноста на интернет во текот на целото детство. Повеќе од половина (58

Истражување на „Касперски”: 84 отсто родители загрижени за безбедноста на децата додека се на интернет

Истражување на „Касперски”: 84 отсто родители загрижени за безбедноста на децата додека се на интернет

Најопасните закани преку интернет, според родителите се кога децата гледаат штетна содржина, како што е сексуална или насилна (27 отсто); зависност од интернет (26 отсто); и примање анонимни пораки или содржина што ги поттикнува да вршат насилна или несоодветна активност (14 отсто). Според најново истражување нарачано од Касперски дури 84 отсто од