притисни ентер »

Голема ноќна градежна офанзива на скопските сообраќајници, се молат граѓаните за трпение
Голема ноќна градежна офанзива на скопските сообраќајници, се молат граѓаните за трпение

Голема ноќна градежна офанзива на скопските сообраќајници, се молат граѓаните за трпение

Град Скопје врши реконструкцијаа на главните сообраќајници, се заменува дотраениот асфалт со нов, се поправаат тротоарите и реконструираат најголем дел од булеварите и улиците. За да се добие во време и искористат одморите на граѓаните, заради намалената гужва во Градот, отворени се истовремено повеќе градежни пунктови. Исто така, главните активности

Почна реконструкцијата и на булеварот Крсте Мисирков

Почна реконструкцијата и на булеварот Крсте Мисирков

Започна реконструкција и на коловозот на булеварот Крсте Петков Мисирков, од раскрсницата кај судската палата до клучката на Бит-пазар во општината Чаир. Според планираното градежните зафати ќе траат еден месец, а вредноста на овој проект е околу 20 милиони денари. – Градот Скопје денеска започнува целосна и темелна реконструкција на булеварот Крсте

Реконструкцијата на булеварот Февруарски поход во завршна фаза

Реконструкцијата на булеварот Февруарски поход во завршна фаза

Екипите на Град Скопје вчера почнаа со финално асфалтирање на булеварот Февруарски поход во општина Аеродром. На терен градежните работи се изведуваат со засилено темпо, а се работи и во вечерните часови. По завршувањето на асфалтирањето ќе биде поставена вертикална и хоризонтална сообраќајна сигнализација.

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

Движењето по булеварот Крсте Петков Мисирков, кај трговскиот центар Мавровка во Скопје, денеска се одвива отежнато поради почеток на градежни работи на коловозот, пренесува Алсат . Активностите се одвиваат на потегот од ТЦ Мавровка кон поликлиниката Бит Пазар. Како што информираат од Град Скопје и општина Чаир, градешните работи ќе се одвиваат од двете

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

Движењето по булеварот Крсте Петков Мисирков, кај трговскиот центар Мавровка во Скопје, денеска се одвива отежнато поради почеток на градежни работи на коловозот. Активностите се одвиваат на потегот од ТЦ Мавровка кон поликлиниката Бит Пазар. Како што информираат од Град Скопје и општина Чаир, градешните работи ќе се одвиваат од двете страни на булеварот

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

(ВИДЕО) Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар Движењето по булеварот Крсте Петков Мисирков, кај трговскиот центар Мавровка во Скопје, денеска се одвива отежнато поради почеток на градежни работи на коловозот. Активностите се одвиваат на потегот од ТЦ Мавровка кон поликлиниката Бит Пазар. Како што информираат од Град Скопје

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

Метеж кај Мавровка поради реконструкција на булеварот кон Бит Пазар

Движењето по булеварот Крсте Петков Мисирков, кај трговскиот центар Мавровка во Скопје, денеска се одвива отежнато поради почеток на градежни работи на коловозот. Активностите се одвиваат на потегот од ТЦ Мавровка кон поликлиниката Бит Пазар. Како што информираат од Град Скопје и општина Чаир, градешните работи ќе се одвиваат од двете страни на булеварот

Ноќно работење на булеварот Кочо Рацин

Ноќно работење на булеварот Кочо Рацин

Вредноста на овој проект е околу 20 милиони денари, што е значително помала сума од она што во минатото Градот го плаќал за вакви услуги. Кажував во текот на првата година од мојот мандат дека ја спремаме стратегијата на нашиот град и годинава тоа граѓаните може да го видат. Нема да запреме до крајот на мандатот. Ги решаваме вистинските потреби, вистинските

Голема ноќна градежна офанзива на скопските сообраќајници, се молат граѓаните за трпение

Голема ноќна градежна офанзива на скопските сообраќајници, се молат граѓаните за трпение

Град Скопје врши реконструкцијаа на главните сообраќајници, се заменува дотраениот асфалт со нов, се поправаат тротоарите и реконструираат најголем дел од булеварите и улиците. За да се добие во време и искористат одморите на граѓаните, заради намалената гужва во Градот, отворени се истовремено повеќе градежни пунктов. Исто така, главните активности

Започна реконструкцијата на Булеварот Крсте Мисирков кај Бит Пазар

Започна реконструкцијата на Булеварот Крсте Мисирков кај Бит Пазар

Градот Скопје информираше дека е започната реконструкцијата на коловозот на булеварот Крсте Петков Мисирков од раскрсница кај Судска Палата до клучката Бит-пазар во Општина Чаир. Градоначалникот Шилегов изјави дека проектот чини околу 20 милиони денари, а реконструкцијата ќе трае во наредните 30 денови. Во истиот период се врши и реконструкција на