притисни ентер »

Предизвиците, со кои се соочуваат жените на идниот пазар на труд
Предизвиците, со кои се соочуваат жените на идниот пазар на труд

Предизвиците, со кои се соочуваат жените на идниот пазар на труд

Предупредувачкиот звук се слуша со години: вештачката интелигенција ќе го трансформира пазарот на трудот. Разговорот во светот на технологијата сега се претвори во обид да се убедат луѓето во оваа иднина до анализа, како и кога машините ќе влезат во работната сила самостојно и што ќе значи тоа за луѓето, пишува Мадхумита Мургиа, дописник за технологија

Кои се предизвиците со кои се соочуваат жените на идниот пазар на трудот?

Кои се предизвиците со кои се соочуваат жените на идниот пазар на трудот?

Предупредувачкиот звук се слуша со години: вештачката интелигенција ќе го трансформира пазарот на трудот. Разговорот во светот на технологијата сега се претвори во обид да се убедат луѓето во оваа иднина до анализа како и кога машините ќе влезат во работната сила самостојно и што ќе значи тоа за луѓето, пишува Мадхумита Мургиа, дописник за технологија