притисни ентер »

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте
Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

И покрај острите западни санкции, извозот на руска нафта по морски пат во последната недела од март скокна на највисоко ниво оваа година, пренесува Блумберг. Генерално, просечниот обем на понуда во првиот квартал беше блиску до нивото што Русија им го вети на партнерите „ОПЕК плус“. Минатонеделниот пораст на извозот дојде поради слабеењето на силните

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

И покрај острите западни санкции, извозот на руска нафта по морски пат во последната недела од март скокна на највисоко ниво оваа година, пренесува Блумберг. Генерално, просечниот обем на понуда во првиот квартал беше блиску до нивото што Русија им го вети на партнерите „ОПЕК плус“. Минатонеделниот пораст на извозот дојде поради слабеењето на силните

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

И покрај острите западни санкции, извозот на руска нафта по морски пат во последната недела од март скокна на највисоко ниво оваа година, пренесува Блумберг. Генерално, просечниот обем на понуда во првиот квартал беше блиску до нивото што Русија им го вети на партнерите „ОПЕК плус“. Минатонеделниот пораст на извозот дојде поради слабеењето на силните

И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

36 Споделувања Share Tweet И покрај острите западни санкции, извозот на руска нафта по морски пат во последната недела од март скокна на највисоко ниво оваа година, пренесува Блумберг. Генерално, просечниот обем на понуда во првиот квартал беше блиску до нивото што Русија им го вети на партнерите „ОПЕК плус“. Минатонеделниот пораст на извозот дојде

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

Блумберг: И покрај санкциите, извозот на руска нафта расте

И покрај острите западни санкции, извозот на руска нафта по морски пат во последната недела од март скокна на највисоко ниво оваа година, пренесува Блумберг. Генерално, просечниот обем на понуда во првиот квартал беше блиску до нивото што Русија им го вети на партнерите „ОПЕК плус“. Минатонеделниот пораст на извозот дојде поради слабеењето на силните

Цената на нафтата достигна највисоко ниво во последните седум месеци како што растат тензиите на Блискиот Исток

Цената на нафтата достигна највисоко ниво во последните седум месеци како што растат тензиите на Блискиот Исток

Глобалната цена на нафтата се зголеми во вторникот на највисоко ниво во последните седум месеци, делумно поттикната од загриженоста дека зголемените тензии на Блискиот Исток би можеле да ја намалат понудата. Суровата нафта од типот „брент“, светскиот репер за нафта, се искачи за дури 1,8% до 89 долари за барел, што е највисоко од почетокот на септември,

Загриженоста за снабдувањето ги турна цените на нафтата на 89 долари

Загриженоста за снабдувањето ги турна цените на нафтата на 89 долари

ените на нафтата се искачија во вторник на меѓународните пазари на 89 долари, бидејќи украинските напади врз руските енергетски постројки и ескалацијата на конфликтите на Блискиот исток ја поттикнаа загриженоста за снабдувањето. На лондонскиот пазар во попладневното тргување цената на барелот за испорака во јуни чинеше за 1,15 долари повисока отколку