притисни ентер »

Седница за Сирија зад затворени врати во Советот за безбедност на ОН
Седница за Сирија зад затворени врати во Советот за безбедност на ОН

Седница за Сирија зад затворени врати во Советот за безбедност на ОН

Советот за безбедност на Обединетите нации утре ќе одржи седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки – Велика

Седница за Сирија зад затворени врати во Советот за безбедност на ОН

Седница за Сирија зад затворени врати во Советот за безбедност на ОН

Советот за безбедност на Обединетите нации утре ќе одржи седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки – Велика

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа советот за безбедност за Сирија.

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа советот за безбедност за Сирија.

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која „силно

Франција, Британија и Германија бараат одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија бараат одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи, Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која силно

Седница за Сирија зад затворени врати во Советот за безбедност на ОН

Седница за Сирија зад затворени врати во Советот за безбедност на ОН

Советот за безбедност на Обединетите нации утре ќе одржи седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки – Велика

Советот за безбедност на ОН утре ќе одржи седница за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН утре ќе одржи седница за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки

Членки на ОН повикаа седница на Советот за безбедност за Сирија

Членки на ОН повикаа седница на Советот за безбедност за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи, Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која силно

Седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки

Седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која „силно