притисни ентер »

Прв човек од НАТО ќе дојде Џејмс Мекеј, тој ги почне подготовките

Прв човек од НАТО ќе дојде Џејмс Мекеј, тој ги почне подготовките

Џејмс Мекеј, од одделот за политички и безбедносни прашања во НАТО ќе биде главен претставник на Алијансата во пред-пристапните преговори со Македонија, објави Алсат М . Се очекува тој да допатува во земјава до крајот на месецов. Мекеј ќе биде задолжен за техничките подготовки, додека главен преговарач ќе биде помошникот на Столтенберг, Алваро Гонзалес,

Подготовките за преговори со НАТО започнуваат овој месец

Подготовките за преговори со НАТО започнуваат овој месец

Embedded video for Подготовките за преговори со НАТО започнуваат овој месец Тим на НАТО до крајот на месецов ќе пристигне во земјава за да ги води прегворите за пристапувањето на Македонија. Помошникот на Столтенберг за политички прашања Алваро Гонзалес ќе биде главниот преговарач на НАТО алијансата додека шефот на одделот за Евроатланско и глобално

Помошникот на Столтенберг, Алваро Гонзалес, е преговарачот од НАТО со Македонија

Помошникот на Столтенберг, Алваро Гонзалес, е преговарачот од НАТО со Македонија

Помошникот на Столтенберг, Алваро Гонзалес, е преговарачот од НАТО со Македонија Техничкиите подготовки за пристапните преговори со НАТО ќе стартуваат во текот на јули. Во Македонија во текот на месецов ќе пристигне првиот тим од НАТО кој заедно со владата ќе ги дефинираат деталите како ќе течат пристапните преговори кои ќе стартуваат на есен. Главен

Помошникот на Столтенберг главен преговарач од НАТО со Македонија

Помошникот на Столтенберг главен преговарач од НАТО со Македонија

Техничкиите подготовки за пристапните преговори со НАТО ќе стартуваат во текот на јули. Во Македонија во текот на месецов ќе пристигне првиот тим од НАТО кој заедно со владата ќе ги дефинираат деталите како ќе течат пристапните преговори кои ќе стартуваат на есен. Главен преговарач од страна на НАТО во пристапните преговори ќе биде Алваро Гонзалес,

Џејмс Мекеј ќе го претставува НАТО во преговорите со Македонија

Џејмс Мекеј ќе го претставува НАТО во преговорите со Македонија

Џејмс Мекеј, од одделот за политички и безбедносни прашања во НАТО ќе биде главен претставник на Алијансата во пред-пристапните преговори со Македонија, објави Алсат-М . Се очекува тимот од експерти поврзани со техничките прашања за членство на Македонија во Алијанста да пристигне кон крајот на овој месец. Се очекува преговорите да траат 6-8 месеци,

Грција сака прва да го ратификува приемот на Македонија

Грција сака прва да го ратификува приемот на Македонија

Грција сака да биде првата држава што ќе го ратификува пристапниот протокол со кој Македонија ќе стане членка на алијансата. Ова висок функцинер на НАТО го најави денес, додавајќи дека НАТО сака да за забрза што е можно повече процедурата и веќе до крајот на овој месец да дојде првата делегација во Македонија и да ги почне пристапните разговори. Главен

НАТО одреди претставник во преговорите со Македонија

НАТО одреди претставник во преговорите со Македонија

По добивањето на поканата од страна на НАТО, Џејмс Мекеј е одреден да биде главен претставник на Алијансата во пред-пристапните преговори со Македонија. Станува збор за административец од одделот за политички и безбедносни прашања во НАТО Се очекува тој прв пат да ја посети Македонија до крајот на месецов. Висок извор за Алсат М наведува дека претпристапните

Џејмс Мекеј ќе го претставува НАТО во преговорите со Македонија

Џејмс Мекеј ќе го претставува НАТО во преговорите со Македонија

Алсат-М дознава дека Џејмс Мекеј, од одделот за политички и безбедносни прашања во НАТО ќе биде главен претставник на Алијансата во пред-пристапните преговори со Македонија. Се очекува тој да допатува во земјава до крајот на месецов. Висок извор наведува дека претпристапните преговори со НАТО може да се сметаат како започнати од моментот на добивање

Џејмс Мекеј ќе го претставува НАТО во преговорите со Македонија

Џејмс Мекеј ќе го претставува НАТО во преговорите со Македонија

12 јули 2018 / 12:34 Алсат-М дознава дека Џејмс Мекеј, од одделот за политички и безбедносни прашања во НАТО ќе биде главен претставник на Алијансата во пред-пристапните преговори со Македонија. Се очекува тој да допатува во земјава до крајот на месецов. Висок извор наведува дека претпристапните преговори со НАТО може да се сметаат како започнати