притисни ентер »

Белградски „Danas“ со врвни оценки за романот „Зад аголот“ на Томислав Османли
Белградски „Danas“ со врвни оценки за романот „Зад аголот“ на Томислав Османли

Белградски „Danas“ со врвни оценки за романот „Зад аголот“ на Томислав Османли

„Сложениот роман на Томислав Османли го одликува префинетиот, отмен стил, мудро осмислените, долги реченици за чијашто убавина на српски секако е заслужен и преведувачот; имагинацијата, духовноста, ерудицијата, речиси филмската смена на временските планови, брзината со која се менуваат сцените под будното внимание на писателот…“ – пишува во својот

Белградски „Danas“ со брвни оценки за романот „Зад аголот“ на Томислав Османли

Белградски „Danas“ со брвни оценки за романот „Зад аголот“ на Томислав Османли

„Сложениот роман на Томислав Османли го одликува префинетиот, отмен стил, мудро осмислените, долги реченици за чијашто убавина на српски секако е заслужен и преведувачот; имагинацијата, духовноста, ерудицијата, речиси филмската смена на временските планови, брзината со која се менуваат сцените под будното внимание на писателот…“ – пишува во својот