притисни ентер »

Меѓу починатите од ковид и доенче со вродена аномалија
Меѓу починатите од ковид и доенче со вродена аномалија

Меѓу починатите од ковид и доенче со вродена аномалија

Здравствените власти во денешната ковид-статистика сооопштија за вкупно 13 смртни случаи како последица на Ковид-19, од кои шест регистрирани во периодот од 24 декември до 11 јануари . Меѓу нив е и доенче на шестмесечна возраст, кое во регистарот „Мој термин“ е заведено дека починало на 3 јануари. „Според податоците добиени од Клиниката за детска хирургија,

Меѓу починатите од ковид и доенче со вродена аномалија

Меѓу починатите од ковид и доенче со вродена аномалија

Здравствените власти во денешната ковид-статистика сооопштија за вкупно 13 смртни случаи како последица на Ковид-19, од кои шест регистрирани во периодот од 24 декември до 11 јануари . Меѓу нив е и доенче на шестмесечна возраст, кое во регистарот „Мој термин“ е заведено дека починало на 3 јануари. „Според податоците добиени од Клиниката за детска хирургија,

Доенче со вродена аномалија почина со ковид

Доенче со вродена аномалија почина со ковид

ИЈЗ денеска во извештајот доставен до МЗ, пријави починато дете на шест месечна возраст, кое во регистарот Мој Термин е заведено дека починало на 03.01.2022. Според податоците добиени од Клиниката за детска хирургија, станува збор за дете со вродена аномалија на черепот. Доенчето е примено на Клиниката за Неврохирургија заради оперативна интервенција

МЗ: Доенче со вродена аномалија почина од КОВИД-19

МЗ: Доенче со вродена аномалија почина од КОВИД-19

Министерството за здравство соопшти дека Институтот за јавно здравје во денеска доставениот извештај пријави починато дете на шест месечна возраст, кое во регистарот „Мој Термин“ е заведено дека починало на 03.01.2022 година. Според податоците добиени од Клиниката за детска хирургија, станува збор за дете со вродена аномалија на черепот. Доенчето е

Почина шестмесечно бебе, било заразено со ковид-19

Почина шестмесечно бебе, било заразено со ковид-19

Институтот за јавно здравје денеска во извештајот доставен до Министерството за здравство, пријави починато бебе на шест месечна возраст, кое во регистарот Мој Термин е заведено дека починало на 3 јануари годинава. Бебето имало вродена аномалија на черепот, а било заразено со ковид-19. Институтот за јавно здравје денеска во извештајот доставен до Министерството

Доенче со вродена аномалија почина од корона вирусот

Доенче со вродена аномалија почина од корона вирусот

Министерството за здравство соопшти дека Институтот за јавно здравје во денеска доставениот извештај пријави починато дете на шест месечна возраст, кое во регистарот „Мој Термин“ е заведено дека починало на 03.01.2022 година. Според податоците добиени од Клиниката за детска хирургија, станува збор за дете со вродена аномалија на черепот. Доенчето е

Шестмесечно бебе, заразено со ковид, почина на Клиниката за неврохирургија

Шестмесечно бебе, заразено со ковид, почина на Клиниката за неврохирургија

Во денешната статистика на Министерството за здравство се наведува дека има едно починато бебе, а директорот на Клиниката за Канал 5 потврди дека има поинато шестмесечно бебе. ИЈЗ денеска во извештајот доставен до МЗ, пријави починато дете на шест месечна возраст, кое во регистарот Мој Термин е заведено дека починало на 03.01.2022. Според податоците

Меѓу починатите од Ковид-19 и доенче со вродена аномалија

Меѓу починатите од Ковид-19 и доенче со вродена аномалија

Здравствените власти во денешната ковид-статистика соопштија за вкупно 13 смртни случаи како последица на Ковид-19, од кои шест регистрирани во периодот од 24 декември до 11 јануари. Меѓу нив е и доенче на шестмесечна возраст, кое во регистарот „Мој термин“ е заведено дека починало на 3 јануари. „Според податоците добиени од Клиниката за детска хирургија,

Шесмесечно бебе, заразено со ковид, почина на Клиниката за неврохирургија

Шесмесечно бебе, заразено со ковид, почина на Клиниката за неврохирургија

Во денешната статистика на Министерството за здравство се наведува дека има едно починато бебе, а директорот на Клиниката за Канал 5 потврди дека има поинато шестмесечно бебе. ИЈЗ денеска во извештајот доставен до МЗ, пријави починато дете на шест месечна возраст, кое во регистарот Мој Термин е заведено дека починало на 03.01.2022. Според податоците

МЗ: Шест месечно бебе со вродена аномалија почина со ковид

МЗ: Шест месечно бебе со вродена аномалија почина со ковид

Министерството за здравство соопшти денеска дека Институтот за јавно здравје во редовниот извештај пријавил починато бебе на шест месечна возраст. Бебето во регистарот Мој Термин е заведено дека починало на 3 јануари. „Според податоците добиени од Клиниката за детска хирургија, станува збор за дете со вродена аномалија на черепот. Доенчето е примено