притисни ентер »

„Џинот“ од Тандил најави пензија
„Џинот“ од Тандил најави пензија

„Џинот“ од Тандил најави пензија

Еден од најдобрите аргентински тенисери на сите времиња, Хуан Мартин Дел Потро, во интервју изјави дека размислува за пензија, откако низ текот на својата кариера се мачи со голем број на тешки повреди. Сите овие незгоди го спречија „џинот“ од Тандил да го искористи сиот свој потенција. „Како што сите знаете долго време се мачам со повредите. Последната

Дел Потро не може да се справи со повредите, најави крај на кариерата

Дел Потро не може да се справи со повредите, најави крај на кариерата

Еден од најдобрите аргентински тенисери на сите времиња, Хуан Мартин Дел Потро, се реши јавно да зборува за големите проблеми со повредите. 31-годишниот Аргентинец во текот на својата кариера претрпе голем број на незгодни повреди, кои не му дозволија да го покаже својот потенцијал во целост и го оддалечија од врвот на тенискиот свет. Тој во 2016 година

Отиде сè во бестрага: Ковид-19 почна и да пензионира спортисти!

Отиде сè во бестрага: Ковид-19 почна и да пензионира спортисти!

Откако сите спортски натпреварувања се прекинаа поради коронавирусот, дел од спортистите решија да се пензионираат. Сепак, не само поради вирусот, туку и поради повреди. Аргентинецот Хуан Мартин дел Потро долго се мачи со повреди и сега реши да каже збогум на тенисот. Дел Потро не кажа конкретно кога ќе се збогува со тенисот, но според неговата изјава