притисни ентер »

Добредојде за Македонија во НАТО од светските лидери
Добредојде за Македонија во НАТО од светските лидери

Добредојде за Македонија во НАТО од светските лидери

Премеирот Зоран Заев во Лондон на одбележувањето на 70 годишнината од формирањето на НАТО, беше поздравен од светските лидери кои ѝ посакаа добредојде на нашата земја во воената Алијанса. Премиерот Заев со домаќинот британскиот премиер Џонсон и Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг Со американскиот претседател Доналд Трамп Со германската канцеларка

Заев: Како дел од НАТО, Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Заев: Како дел од НАТО, Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Фото: Маја Јаневска-Илиева Претседателот на Владата, Зоран Заев, во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70-годишнината од постоењето на Алијансата. Во продолжение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: -Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија е претставена

Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70 годишнината од постоењето на алијансата. Во продолжение на ова соопштение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: „Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека

Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на состанокот на лидерите на НАТО по повод 70-годишнината од постоењето на алијансата. Во продолжение на ова соопштение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: „Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија

Заев: Иднината на земјава има адреса за трајна безбедност и таа адреса е Главното Седиште на НАТО во Брисел

Заев: Иднината на земјава има адреса за трајна безбедност и таа адреса е Главното Седиште на НАТО во Брисел

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70 годишнината од постоењето на алијансата. „Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија е претставена на највисоко владино ниво на Состанокот на лидерите на НАТО,

Заев од Лондон: Овој генерациски успех на нашата земја нека биде поттик за ЕУ да ја поправи својата грешка

Заев од Лондон: Овој генерациски успех на нашата земја нека биде поттик за ЕУ да ја поправи својата грешка

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиумите по завршувањето на НАТО Самитот во Лондон, рече дека го живееме сонот на генерациите пред нас, на сите граѓани и лидери од нашата земја кои се вградени во остварувањето на стратешкиот стремеж кој започна со независноста на нашата земја. -Иднината на Северна Македонија има адреса. На таа адреса е запишана

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите