притисни ентер »

„Случајот Макавеев“ и „Чекајќи го Хандке“ премиерно вечерва во Кинотека на Македонија
„Случајот Макавеев“ и „Чекајќи го Хандке“ премиерно вечерва во Кинотека на Македонија

„Случајот Макавеев“ и „Чекајќи го Хандке“ премиерно вечерва во Кинотека на Македонија

„Случајот Макавеев“ и „Чекајќи го Хандке“ се двата документарни филма на еден од најпознатите документаристи на Балканот, Горан Радовановиќ, кои ќе бидат прикажани вечерва во Кинотека на Македонија. Почнуваат во 18 и 20 часот, а потоа Радовановиќ ќе одговара на прашањата на гледачите. Случајот Макавеев или процес во киносалата (2018, 74 мин., колор/црно-бел,

Документарците за Душан Макавеев и Петер Хандке на Горан Радовановиќ во Кинотека

Документарците за Душан Макавеев и Петер Хандке на Горан Радовановиќ во Кинотека

Горан Радовановиќ (Goran Radovanović), еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, на 26 ноември гостува во Кинотеката на Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови, „Случајот Макавеев или процес во киносалата“ (Случај Макавејев или процес у биоскопској сали) и „Чекајќи го Хандке“ (Čekajući

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Горан Радовановиќ, еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, во петок гостува во Кинотеката на Северна Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови, „Случајот Макавеев или процес во киносалата“ и „Чекајќи го Хандке“. По прикаќување на документарците во термините од 18 и 20 часот, авторот

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Горан Радовановиќ, еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, во петок гостува во Кинотеката на Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови, „Случајот Макавеев или процес во киносалата“ и „Чекајќи го Хандке“. По прикаќување на документарците во термините од 18 и 20 часот, авторот Радовановиќ

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Горан Радовановиќ , еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, во петок гостува во Кинотеката на Северна Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови , „ Случајот Макавеев или процес во киносалата“ и „ Чекајќи го Хандке“ . По прикаќување на документарците во термините од 18 и 20 часот,

Документарците на Горан Радовановиќ за Душан Макавеев и Петер Хандке во Кинотека

Документарците на Горан Радовановиќ за Душан Макавеев и Петер Хандке во Кинотека

Горан Радовановиќ, еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, на 26 ноември (петок) гостува во Кинотеката на Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови, Случајот Макавеев или процес во киносалата и Чекајќи го Хандке. Горан Радовановиќ, еден од најагилните документаристи последниве години

СЛУЧАЈОТ МАКАВЕЕВ И ХАНДКЕ Два филма на Горан Радовановиќ во Кинотека

СЛУЧАЈОТ МАКАВЕЕВ И ХАНДКЕ Два филма на Горан Радовановиќ во Кинотека

Горан Радовановиќ, еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, на 26 ноември гостува во Кинотеката на Македонија со неговите два најнови документарни филмови, „Случајот Макавеев или процесот во кино салата“ и „Чекајќи го Хандке“. Документарците ќе бидат прикажани во термините од 18:00 ч. и 20:00 ч., а авторот Радовановиќ

Српскиот документарист Горан Радовановиќ во петок гостува во Кинотека

Српскиот документарист Горан Радовановиќ во петок гостува во Кинотека

Горан Радовановиќ еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, в петок, на 26 ноември гостува во Кинотеката на Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови, „Случајот Макавеев или процес во Кинослата“ и „Чекајќи го Хандке“. Документарците ќе бидат прикажани во термините од 18 и 20 часот

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Српскиот документарист Горан Радовановиќ гостин во Кинотека

Горан Радовановиќ, еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, во петок гостува во Кинотеката на Северна Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови, „Случајот Макавеев или процес во киносалата“ и „Чекајќи го Хандке“.

Документаристот Горан Радовановиќ во петок гостува во Кинотека

Документаристот Горан Радовановиќ во петок гостува во Кинотека

Горан Радовановиќ еден од најагилните документаристи последниве години во српската кинематографија, в петок, на 26 ноември гостува во Кинотеката на Македонија со неговите два најнови документарни долгометражни филмови, „Случајот Макавеев или процес во Кинослата“ и „Чекајќи го Хандке“. Документарците ќе бидат прикажани во термините од 18 и 20 часот