притисни ентер »

48 години од смртта на Коко Шанел- 5 легендарни изјави кои секоја жена мора да ги запамти
48 години од смртта на Коко Шанел- 5 легендарни изјави кои секоја жена мора да ги запамти

48 години од смртта на Коко Шанел- 5 легендарни изјави кои секоја жена мора да ги запамти

Французинката Габриела Бонур „Коко“ Шанел починала на 10 јануари пред точно 48 години. На самиот врв на модното царство ја вивнале нејзините модернистички идеи и облека инспирирана од машките одела, во кои внела права револуција на женската мода. Поради се што направила за жените, ќе се потсетиме на нејзините најмудри изјави по кои секогаш ќе ја паметиме,