притисни ентер »

Прва смрт од коронавирусот во Европа
Прва смрт од коронавирусот во Европа

Прва смрт од коронавирусот во Европа

Франција соопшти дека починала кинеска туристка, што е првиот потврден смртен случај од коронавирусот во Европа и прв надвор од Азија. Франција соопшти дека починала кинеска туристка, што е првиот потврден смртен случај од коронавирусот во Европа и прв надвор од Азија. Жртвата е 80-годишна жена од кинеската провинција Хубеи, соопшти денеска француската

Прв починат од коронариусот во Европа

Прв починат од коронариусот во Европа

Досега само три смртни случаи од коронавирусот се потврдени надвор од копнена Кина. Туристка од Кина почина во Франција поради последици од новиот коронавирус. Тоа е првата смрт од вирусот потврдена во Европа. Жртвата е 80-годишна жена од Кина која поради коронавирусот беше хоспитализирана во Париз, потврди француската министерка за здравје Агнес Бузин

Прв починат од коронариусот во Европа

Прв починат од коронариусот во Европа

Прв починат од коронариусот во Европа Досега само три смртни случаи од коронавирусот се потврдени надвор од копнена Кина. Туристка од Кина почина во Франција поради последици од новиот коронавирус. Тоа е првата смрт од вирусот потврдена во Европа. Жртвата е 80-годишна жена од Кина која поради коронавирусот беше хоспитализирана во Париз, потврди француската