притисни ентер »

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача
Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I’m the Flame”, кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва година

„Македонско девојче“ доби рокенрол-инструментална верзија, спотот ќе се снима во Скопје

„Македонско девојче“ доби рокенрол-инструментална верзија, спотот ќе се снима во Скопје

Фронтменот на Дивље Јагоде својот соло-проект го започна со реализација на рокенрол верзија на нашата легендарна „Македонско девојче“. Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You

Во Скопје ќе се снима спотот за „Makeдонско девојче“ на Зеле Липовача

Во Скопје ќе се снима спотот за „Makeдонско девојче“ на Зеле Липовача

Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I’m the Flame”, кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва година

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I’m the Flame”, кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва година

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I’m the Flame”, кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва година

Спотот за верзијата на песната „Македонско девојче“ на Липовача ќе се снима наскоро

Спотот за верзијата на песната „Македонско девојче“ на Липовача ќе се снима наскоро

Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I’m the Flame”, кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва година

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

– Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I’m the Flame”, кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Во Скопје ќе се снима спотот за „Македонско девојче“ на Зеле Липовача

Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I'm the Flame", кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва година

ВЉУБЕНИК ВО МАКЕДОНИЈА: Зеле Липовача од Дивље јагоде во Скопје ќе се снима спот за Македонско девојче

ВЉУБЕНИК ВО МАКЕДОНИЈА: Зеле Липовача од Дивље јагоде во Скопје ќе се снима спот за Македонско девојче

Една од најубавите македонски народни песни – „Македонско девојче“, како инструментална верзија на Зеле Липовача, основачот на Дивље јагоде, е првиот сингл од неговиот нов, трет по ред соло-албум, работно насловен „You Are the Wind and I’m the Flame”, кој под закрилата на Croatia Records светлината на денот треба да ја здогледа оваа есен, 2021-ва година

Сеад Липовача од „Дивље јагоде“ ја преработи „Македонско девојче“

Сеад Липовача од „Дивље јагоде“ ја преработи „Македонско девојче“

Легендарниот гитарист од групата „Дивље јагоде“, Зеле Липовача ја преработи традиционалната македонска песна „Македонско девојче. Работниот наслов на новиот албум е You Are the Wind and I’m the Flame” и ќе биде објавен наесен. Последниот, трет соло албум, Липовача го објави 2016 година под насловот Internal Waves of Love. На песната работеа и браќата