притисни ентер »

Кардиолог открива која храна да ја избегнувате ако се грижите за здравјето на вашето срце
Кардиолог открива која храна да ја избегнувате ако се грижите за здравјето на вашето срце

Кардиолог открива која храна да ја избегнувате ако се грижите за здравјето на вашето срце

Често забораваме дека она што е на нашата чинија, исто така, влијае на здравјето на вашето срце. „Храната здрава за срцето содржи хранливи материи за кои се покажа дека имаат корист од кардиоваскуларниот систем или го намалуваат ризикот од развој на срцеви заболувања со намалување на лошиот LDL холестерол и триглицериди во крвта, намалување на крвниот

Кардиолозите открија кој зеленчук го јадат секој ден

Кардиолозите открија кој зеленчук го јадат секој ден

Редовното консумирање овошје и зеленчук е научно поврзано со намалување на ризикот од кардиоваскуларни болести. Доколку не го јадете премногу често, време е да започнете, особено она што го препорачуваат кардиолозите. Зеленчукот е важен дел од исхраната здрава за срцето. Тоа е затоа што тие се богати со различни витамини, вклучувајќи Б1, Б2, ниацин

Здрави се за срцето, вкусни и богати со растителни влакна – еве што е најдобро да јадете

Здрави се за срцето, вкусни и богати со растителни влакна – еве што е најдобро да јадете

Бобинките не само што имаат одличен вкус, туку носат и неверојатни придобивки за нашето здравје. Богати се со растителни влакна, па дури може да придонесе за слабеење и подобрување на здравјето на срцето и цревата. Покрај тоа, ова вкусно овошје би можело да има улога и во подобрување на квалитетот на сонот. Капини Кога станува збор за поддршка на здравјето

Наскоро доаѓаат на пазарите, а се неверојатно здрави за срцето

Наскоро доаѓаат на пазарите, а се неверојатно здрави за срцето

Бобинките не само што имаат одличен вкус, туку носат и неверојатни придобивки за нашето здравје. Богати се со растителни влакна, па дури може да придонесе за слабеење и подобрување на здравјето на срцето и цревата. Покрај тоа, ова вкусно овошје би можело да има улога и во подобрување на квалитетот на сонот. Д-р Ерик Наткин ги откри двете најдобри опции