притисни ентер »

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија
Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот

Бетовен: Редефиниција со виолинистот Јонијан Илијас Кадеша

Бетовен: Редефиниција со виолинистот Јонијан Илијас Кадеша

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефини ција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот

Концерт „Бетовен: Редефиниција“ на Филхармонија

Концерт „Бетовен: Редефиниција“ на Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен: Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот

„Бетовен: Редефиниција“ со Јонијан Илијас Кадеша во Филхармонија

„Бетовен: Редефиниција“ со Јонијан Илијас Кадеша во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен: Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша. Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот во Де-дур, оп

Филхармонија со два концерта неделава: „Фантазија“ и „Бетовен: Редефиниција“

Филхармонија со два концерта неделава: „Фантазија“ и „Бетовен: Редефиниција“

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев што ќе се одржи овој вторник во Камерната сала на Филхармонија, а само два дена подоцна, на 25 февруари, Оркестарот ќе го свири концертот „Бетовен: Редефиниција“, на кој солист ќе биде Јониан Илијас Кадеша од Берлин, Германија. По само 10-на дена од одржувањето на „24 илјади бакнежи“,

Концерт „Бетовен: Редефиниција“

Концерт „Бетовен: Редефиниција“

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а на програмата се „Варијации на тема од Хајдн“, оп.56 од Јоханес Брамс и Концерт за виолина и оркестарот