притисни ентер »

Иран ќе екстрадира 242 затвореници во Авганистан
Иран ќе екстрадира 242 затвореници во Авганистан

Иран ќе екстрадира 242 затвореници во Авганистан

Официјалните власти во Иран најавија дека ќе екстрадираат 242 затвореници во Авганистан кои претходно се осудени во таа земја, потврди заменик-министерот за правда на Иран, Махмуд Абаси. Тој нагласи дека екстрадицијата на авганистанските државјани е извршена во согласност со Договорот помеѓу Иран и Авганистан, потпишан од министрите за правда на двете

Од Иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Од Иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Иран екстрадира во Авганистан 242 затвореника кои претходно се осудени во таа земја, потврди заменик-министерот за правда на Иран, Махмуд Абаси. Тој нагласи дека екстрадицијата на авганистанските државјани е извршена во согласност со Договорот помеѓу Иран и Авганистан, потпишан од министрите за правда на двете земји, а според кој Иран во рок од една

Од иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Од иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Иран екстрадира во Авганистан 242 затвореника кои претходно се осудени во таа земја, потврди заменик-министерот за правда на Иран, Махмуд Абаси. Тој нагласи дека екстрадицијата на авганистанските државјани е извршена во согласност со Договорот помеѓу Иран и Авганистан, потпишан од министрите за правда на двете земји, а според кој Иран во рок од една

Од иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Од иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Иран екстрадира во Авганистан 242 затвореника кои претходно се осудени во таа земја, потврди заменик-министерот за правда на Иран, Махмуд Абаси. Тој нагласи дека екстрадицијата на авганистанските државјани е извршена во согласност со Договорот помеѓу Иран и Авганистан, потпишан од министрите за правда на двете земји, а според кој Иран во рок од една

Од Иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Од Иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Од Иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника Иран екстрадира во Авганистан 242 затвореника кои претходно се осудени во таа земја, потврди заменик-министерот за правда на Иран, Махмуд Абаси. Тој нагласи дека екстрадицијата на авганистанските државјани е извршена во согласност со Договорот помеѓу Иран и Авганистан, потпишан од министрите за правда

Од иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Од иран во Авганистан екстрадирани 242 затвореника

Иран екстрадира во Авганистан 242 затвореника кои претходно се осудени во таа земја, потврди заменик-министерот за правда на Иран, Махмуд Абаси. Tехеран, 12 јануари 2019 (МИА ) – Иран екстрадира во Авганистан 242 затвореника кои претходно се осудени во таа земја, потврди заменик-министерот за правда на Иран, Махмуд Абаси. Тој нагласи дека екстрадицијата