притисни ентер »

Само ако се пие многу жешко, тогаш кафето не предизикува рак
Само ако се пие многу жешко, тогаш кафето не предизикува рак

Само ако се пие многу жешко, тогаш кафето не предизикува рак

Нема доволни докази дека пиењето кафе предизвикува рак, објави агенцијата за рак на (СЗО – WHO) ублажувајќи ги своите претходни предупредувања, но и додава дека секој „многу жежок“ пијалак е веројатно канцероген, наведено е во кусиот преглед на студијата објавен во списание. Меѓународна агенција за истражување на ракот при СЗО претходно предупредуваше

Само ако се пие многу жешко, тогаш кафето не предизикува рак

Само ако се пие многу жешко, тогаш кафето не предизикува рак

Нема доволни докази дека пиењето кафе предизвикува рак, објави агенцијата за рак на Светската здравствена организација (СЗО – WHO) ублажувајќи ги своите претходни предупредувања, но и додава дека секој „многу жежок“ пијалак е веројатно канцероген, наведено е во кусиот преглед на студијата објавен во списанието Lacet Oncology. Меѓународната агенција