притисни ентер »

Запросување на матурската парада во Скопје?  (ФОТО и ВИДЕО)
Запросување на матурската парада во Скопје?  (ФОТО и ВИДЕО)

Запросување на матурската парада во Скопје? (ФОТО и ВИДЕО)

Овогодишната “матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат, кога момче клекна пред својата девојка пренесува „Сител“. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно напладне во истовреме со

Запросување на „Матурската парда“ во Скопје – момче клекна пред својата девојка

Запросување на „Матурската парда“ во Скопје – момче клекна пред својата девојка

Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат, пренесува „Сител“. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно напладне во истовреме со нивните врсници од над 60 градови од земјава

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот на плоштад „Македонија“

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот на плоштад „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. – Драги матуранти, со завршувањето

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

ИЗВОР Скопје24 | мај 17, 2019 Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно напладне во истовреме со нивните врсници од над 60 градови

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. „Драги матуранти, со завршувањето на

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ околу 1.000 матуранти учествуваа на традиционалната манифестација „Матурска парада 2019“, каде го одиграа квадрилот. Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот Никола Глигоров од Дирекција за култура и уметност посочи дека е задоволен од овогодинешната

Традиционален танц на матуранти - се случи ли запросување?

Традиционален танц на матуранти - се случи ли запросување?

Embedded video for Традиционален танц на матуранти - се случи ли запросување? Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно напладне

Матурантите по 13-ти пат го одиграа квадрилот

Матурантите по 13-ти пат го одиграа квадрилот

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. „Драги матуранти, со завршувањето на

На ‘Матурската парада’ ѝ предложи брак

На ‘Матурската парада’ ѝ предложи брак

Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно напладне во истовреме со нивните врсници од над 60 градови од земјава и од Европа,

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно