притисни ентер »

До новите избори на 25 јуни Грција доби службена влада
До новите избори на 25 јуни Грција доби службена влада

До новите избори на 25 јуни Грција доби службена влада

Почесниот амбасадор Василис Каскарелис на позицијата шеф на дипломатијата, поранешниот заменик -министер за одбрана Алкивиадис Стефанис се враќа во истото Министерството, но овој пат како министер за одбрана, а во Министерството за финансии доаѓа заменик- гувернерот на Банката на Грција Теодорос Пелагидис, се дел од министрите во новата, службена Влада

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Почесниот амбасадор Василис Каскарелис на позицијата шеф на дипломатијата, поранешниот заменик -министер за одбрана Алкивиадис Стефанис се враќа во истото Министерството, но овој пат како министер за одбрана, а во Министерството за финансии доаѓа заменик- гувернерот на Банката на Грција Теодорос Пелагидис, се дел од министрите во новата, службена Влада

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Почесниот амбасадор Василис Каскарелис на позицијата шеф на дипломатијата, поранешниот заменик -министер за одбрана Алкивиадис Стефанис се враќа во истото Министерството, но овој пат како министер за одбрана, а во Министерството за финансии доаѓа заменик- гувернерот на Банката на Грција Теодорос Пелагидис, се дел од министрите во новата, службена Влада

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Почесниот амбасадор Василис Каскарелис на позицијата шеф на дипломатијата, поранешниот заменик -министер за одбрана Алкивиадис Стефанис се враќа во истото Министерството, но овој пат како министер за одбрана, а во Министерството за финансии доаѓа заменик- гувернерот на Банката на Грција Теодорос Пелагидис, се дел од министрите во новата, службена Влада

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Фото/Илустрација: Пиксабеј Почесниот амбасадор Василис Каскарелис на позицијата шеф на дипломатијата, поранешниот заменик – министер за одбрана Алкивиадис Стефанис се враќа во истото Министерството, но овој пат како министер за одбрана, а во Министерството за финансии доаѓа заменик- гувернерот на Банката на Грција Теодорос Пелагидис, се дел од министрите

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас

Грција доби службена Влада – амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас Почесниот амбасадор Василис Каскарелис на позицијата шеф на дипломатијата, поранешниот заменик -министер за одбрана Алкивиадис Стефанис се враќа во истото Министерството, но овој пат како министер за одбрана, а во Министерството за финансии доаѓа заменик- гувернерот на Банката

Мицотакис на привремениот грчки премиер му предаде обемен материјал за работата на Владата

Мицотакис на привремениот грчки премиер му предаде обемен материјал за работата на Владата

Обемен материјал со, како што рече, клучни и корисни податоци поврзани со работата на Владата и функцијата на државата, му предаде, сега веќе поранешниот премиер Кирјакос Мицотакис, на новиот, привремен претседател на грчката Влада Јоанис Сармас, при примо-предавањето на функцијата во Премиерската палата, јави дописничката на МИА од Атина. Сармас ќе

Мицотакис на привремениот грчки премиер му предаде обемен материјал за работата на Владата

Мицотакис на привремениот грчки премиер му предаде обемен материјал за работата на Владата

Обемен материјал со, како што рече, клучни и корисни податоци поврзани со работата на Владата и функцијата на државата, му предаде, сега веќе поранешниот премиер Кирјакос Мицотакис, на новиот, привремен претседател на грчката Влада Јоанис Сармас, при примо-предавањето на функцијата во Премиерската палата, јави дописничката на МИА од Атина. Сармас ќе

Амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас – Грција доби службена Влада –

Амбасадорот Каскарелис на местото на Дендиас – Грција доби службена Влада –

Почесниот амбасадор Василис Каскарелис на позицијата шеф на дипломатијата, поранешниот заменик -министер за одбрана Алкивиадис Стефанис се враќа во истото Министерството, но овој пат како министер за одбрана, а во Министерството за финансии доаѓа заменик- гувернерот на Банката на Грција Теодорос Пелагидис. Тие се дел од министрите во новата, службена

Оформена привремена Влада во Грција пред претстојните избори

Оформена привремена Влада во Грција пред претстојните избори

13 Привремената Влада на Грција ќе биде формирана со цел да има мандат од еден месец и да организира избори кои ќе се одржат на 25 јуни. Во новата Влада, почесниот амбасадор Василис Каскарелис ќе биде поставен на позицијата шеф на дипломатијата, додека поранешниот заменик-министер за одбрана Алкивиадис Стефанис ќе се врати во Министерството за одбрана,