притисни ентер »

Драмски прими десет нови актери од 80 кандидати
Драмски прими десет нови актери од 80 кандидати

Драмски прими десет нови актери од 80 кандидати

Десет актери се примени во ансамблот на Драмски театар, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа. На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери , a жири-комисијата ги избра: Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елсезер, Маријан Наумов, Јована Спасиќ, Ања Митиќ, Ивана Павлаковиќ, Дениз Абдула, Томислав Давидовски и Сара

Драмски театар се „поднови“ со 10 нови актери

Драмски театар се „поднови“ со 10 нови актери

Драмски театар се „поднови“ со десет актери, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа. На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери, а по направените аудиции жири-комисијата се одлучила за : Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елсезер, Маријан Наумов, Јована Спасиќ, Ања Митиќ, Ивана Павлаковиќ, Дениз Абдула, Томислав

На конкурсот за вработување во Драмски се пријавиле 80 актери, 10 се примени

На конкурсот за вработување во Драмски се пријавиле 80 актери, 10 се примени

Десет актери се примени во ансамблот на Драмски театар, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа. На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери , a жири-комисијата ги избра: Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елсезер, Маријан Наумов, Јована Спасиќ, Ања Митиќ, Ивана Павлаковиќ, Дениз Абдула, Томислав Давидовски и Сара

Драмски театар прими десет глумци, дел искусни, дел скоро дипломирани

Драмски театар прими десет глумци, дел искусни, дел скоро дипломирани

Драмски театар вработи десет млади актери, некои со веќе изградени кариери, некои скоро дипломирани. На конкурсот биле пријавени 80 глумци. Аудициите се одржаа на 22 и 23 јануари. Како што е објавено на сајтот на Драмски, по спроведените аудиции, примени се кандидатите Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елзесер, Маријан Наумов, Јована Спасиќ, Ања