притисни ентер »

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

По 19-ти пат, во саботата вечер во Тетово почна републичкиот традиционален фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“. На свеченото отворање се обрати министерот за култура, Хусни Исмаили. -Оваа година, горд сум и заради фактот што Министерството за култура е поддржувач на овој културен настан што е дополнителна вредност во културна понуда на Тетово

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори” во Тетово

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори” во Тетово

19-ти пат синоќа во Тетово се одржи републичкиот традиционален фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори”. На свеченото отворање се обрати министерот за култура Хусни Исмаили. -Оваа година, горд сум и заради фактот што Министерството за култура е поддржувач на овој културен настан што е дополнителна вредност во културна понуда на Тетово и на еден

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

По 19-ти пат синоќа во Тетово се одржи републичкиот традиционален фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“. На свеченото отворање се обрати министерот за култура Хусни Исмаили. -Оваа година, горд сум и заради фактот што Министерството за култура е поддржувач на овој културен настан што е дополнителна вредност во културна понуда на Тетово и на

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

По 19-ти пат синоќа во Тетово се одржи републичкиот традиционален фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“. На свеченото отворање се обрати министерот за култура Хусни Исмаили. -Оваа година, горд сум и заради фактот што Министерството за култура е поддржувач на овој културен настан што е дополнителна вредност во културна понуда на Тетово и на

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

Тетово 10 ноември 2019 (МИА) – По 19-ти пат синоќа во Тетово се одржи републичкиот традиционален фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“. На свеченото отворање се обрати министерот за култура Хусни Исмаили. -Оваа година, горд сум и заради фактот што Министерството за култура е поддржувач на овој културен настан што е дополнителна вредност во

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

Фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“ во Тетово

По 19-ти пат синоќа во Тетово се одржи републичкиот традиционален фестивал на стилизиран фолклор „Шарски извори“. На свеченото отворање се обрати министерот за култура Хусни Исмаили. -Оваа година, горд сум и заради фактот што Министерството за култура е поддржувач на овој културен настан што е дополнителна вредност во културна понуда на Тетово и на