притисни ентер »

Супер преносителите се главни двигатели на епидемијата на коронавирус
Супер преносителите се главни двигатели на епидемијата на коронавирус

Супер преносителите се главни двигатели на епидемијата на коронавирус

Експертите велат дека овие големи жаришта се повеќе од екстремни „маргинални“ настани - тие се главниот мотор на пренос на вирусите во епидемијата. Разбирањето каде, како и кога ќе се појават, може да помогне во спречување на ширењето на вирусот во периодот пред широко распространета употреба на вакцините. Научниците се повеќе сугерираат дека САРС-КоВ-2

Познато количеството честички на вирусот во организмот на пациент со Covid-19

Познато количеството честички на вирусот во организмот на пациент со Covid-19

Биолозите откриле дека секоја клетка инфицирана со новиот коронавирус SARS-CoV-2, содржи десет единици од вирусот, а вкупно пациент со Covid-19 во време на пикот на заразата пренесува од една до сто милијарди вирусни честички, покажуваат резултатите од истражувањето објавени во медицинскиот портпарл на предпринти medRxiv. За да се процени контролата

АНАЛИЗА НА СИТЕ ДОСЕГАШНИ СЛУЧАИ ДАВА ОДГОВОР: Колку долго заболените од КОВИД-19 можат да ја шират заразата?

АНАЛИЗА НА СИТЕ ДОСЕГАШНИ СЛУЧАИ ДАВА ОДГОВОР: Колку долго заболените од КОВИД-19 можат да ја шират заразата?

Лицата заразени со новиот коронавирус SARS-CoV-2 најверојатно ќе бидат многу заразни во првата недела по појавата на симптоми и затоа е важно рано да се откријат и изолираат што повеќе случаи. С истематски преглед и метаанализа на три човечки коронавируси сугерираат дека лицата заразени со вирусот SARS-CoV-2 кој предизвикува КОВИД-19 најверојатно ќе