притисни ентер »

ДИК без проблеми се подготвува за референдум, од утре информативна кампања
ДИК без проблеми се подготвува за референдум, од утре информативна кампања

ДИК без проблеми се подготвува за референдум, од утре информативна кампања

Embedded video for ДИК без проблеми се подготвува за референдум, од утре информативна кампања На седница затворена за јавноста, Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче. Ќе го печати битолска печатница која за тоа ќе добие околу 13 милиони денари. Бидејќи на референдумот нема редни броеви, за важечки ќе се сметаат само оние

ДИК: Гласачките ливчиња за референдумот ќе ги печати „Киро Дандаро“ за 13 милиони денари

ДИК: Гласачките ливчиња за референдумот ќе ги печати „Киро Дандаро“ за 13 милиони денари

Печатницата „Киро Дандаро“ е избрана да ги печати гласачките ливчиња за референдумот, а за таа намена ќе бидат потрошени 13 милиони денари, информираше претседатрелот на ДИК, Оливер Дерковски на денешната седница на Комисијата на која се утврдува изгледот на гласачкото ливче. Според Дерковски, од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата

Дерковски: ДИК од утре со кампања „Твој став, твое право“

Дерковски: ДИК од утре со кампања „Твој став, твое право“

Претседателот на ДИК Оливер Дерковски денеска оцени дека организацијата за спроведување на референдумот на 30 септември се одвиваа без проблеми и дека Комисијата се држи до зададените рокови. „Околу она што е надлежност на ДИК, а тоа е организација и спроведување на референдумот, можам да кажам дека ние ги преземаме сите мерки за добра организација,

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот закажан за 30 септември. 13 милиони денари ќе бидат потрошени за печатење на ливчињата во печатницата „Киро Дандаро. Претседателот на ДИК Оливер Дерковски информираше дека од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата ќе го утврдува на затворена седница

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот закажан за 30 септември. Печатницата „Киро Дандаро“ е избрана да ги печати ливчињата, а за таа намена ќе бидат потрошени 13 милиони денари. Претседателот на ДИК Оливер Дерковски информираше дека од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата ќе го утврдува

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

ДИК го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот

Државната изборна комисија го утврдува изгледот на гласачкото ливче за референдумот закажан за 30 септември. Печатницата „Киро Дандаро“ е избрана да ги печати ливчињата, а за таа намена ќе бидат потрошени 13 милиони денари. Претседателот на ДИК Оливер Дерковски информираше дека од безбедносни причини изгледот на гласачкото ливче Комисијата ќе го утврдува

Стартува кампањата на  ДИК„Твој став, твое право“

Стартува кампањата на ДИК„Твој став, твое право“

“Твој став, твое право” е мотото на кампањата на ДИК која стартува утре. ДИК го утврдува и изгледот на гласачкото ливче за референдумот за кое како што информираше Оливер Дерковски од безбедносни причини ќе го утврдува на затворена седница за јавноста,а самото гласање ке го мониторираат околу шест илјади претставници на различни домашни и странски

Дерковски: Oрганизацијата за спроведување на референдумот се одвиваа без проблеми

Дерковски: Oрганизацијата за спроведување на референдумот се одвиваа без проблеми

Претседателот на ДИК Оливер Дерковски денеска оцени дека организацијата за спроведување на референдумот на 30 септември се одвиваа без проблеми и дека Комисијата се држи до зададените рокови. – Околу она што е надлежност на ДИК, а тоа е организација и спроведување на референдумот, можам да кажам дека ние ги преземаме сите мерки за добра организација,

ДИК почнува со кампања за референдумот: „Твој став-твое право”

ДИК почнува со кампања за референдумот: „Твој став-твое право”

„Твој став – твое право” е слоганот под кој од утре Државната изборна комисија ќе почне со кампања за информирање на граѓаните за референдумот кој ќе се одржи на 30 септември. Од Комисијата појаснуваат дека ќе емитуваат три видео записи – едниот дел ќе биде од информативен карактер, а другиот дел ќе се однесува на едукација на гласачите за нивното