притисни ентер »

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400
Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Хасан Аџар, слаткар од турскиот град Бурса, чиј бурек влезе во Гинисовата книга на рекорди, планира да испече традиционален турски бурек за рускиот претседател Владимир Путин, како благодарност за почетокот на испораката на рускиот противвоздушен ракетен систем С-400 во Турција. – Почетокот на испораката на противвоздушниот систем С-400 во Турција,

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Хасан Аџар, слаткар од турскиот град Бурса, чиј бурек влезе во Гинисовата книга на рекорди, планира да испече традиционален турски бурек за рускиот претседател Владимир Путин, како благодарност за почетокот на испораката на рускиот противвоздушен ракетен систем С-400 во Турција. – Почетокот на испораката на противвоздушниот систем С-400 во Турција,

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за ракетите С-400

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за ракетите С-400

Хасан Аџар, слаткар од турскиот град Бурса, чиј бурек влезе во Гинисовата книга на рекорди, планира да испече традиционален турски бурек за рускиот претседател Владимир Путин, како благодарност за почетокот на испораката на рускиот противвоздушен ракетен систем С-400 во Турција. – Почетокот на испораката на противвоздушниот систем С-400 во Турција,

Турски пекар одлучи да го почести Путин: За ракетите Ѕ-400 ќе му подготви најдобар бурек и ќе го прати во Кремљ

Турски пекар одлучи да го почести Путин: За ракетите Ѕ-400 ќе му подготви најдобар бурек и ќе го прати во Кремљ

Пекар од турскиот град Бурса, Хасан Аџар, чиј бурек влезе во Гинисовата книга на рекорди, изјави за Спутњик дека има намера да испече традиционален турски бурек за претседателот на Русија Владимир Путин, а повод е почетокот на испораката на русктие противвоздушни ракетни системи Ѕ-400 на Турција. „Почетокот на испораката на противвоздушните системи

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Хасан Аџар, слаткар од турскиот град Бурса, чиј бурек влезе во Гинисовата книга на рекорди, планира да испече традиционален турски бурек за рускиот претседател Владимир Путин, како благодарност за почетокот на испораката на рускиот противвоздушен ракетен систем С-400 во Турција. – Почетокот на испораката на противвоздушниот систем С-400 во Турција,

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Турчин ќе испрати бурек во Кремљ како благодарност за С-400

Хасан Аџар, слаткар од турскиот град Бурса, чиј бурек влезе во Гинисовата книга на рекорди, планира да испече традиционален турски бурек за рускиот претседател Владимир Путин, како благодарност за почетокот на испораката на рускиот противвоздушен ракетен систем С-400 во Турција. Бурса, 14 јули 2019 (МИА) – Хасан Аџар, слаткар од турскиот град Бурса,

Турски пекар ќе направи бурек со името на Путин и ќе му го испрати во Москва

Турски пекар ќе направи бурек со името на Путин и ќе му го испрати во Москва

Хасан Аџар, еден од најспознатите турски пекари , кој влезе и во гинисовата книга на рекорди планира да направи бурек со името на рускиот претседател Владимир Путин и да го испрати во Москва. Тој објаснува дека бурекот така испечен може да стои и по неколку денови и дека има доволно време да се однесе до Кремљ. Тој покажа и како ќе личат питите со