притисни ентер »

Елон Маск во неверување: Босанците направија копија на Tesla Cybertruck
Елон Маск во неверување: Босанците направија копија на Tesla Cybertruck

Елон Маск во неверување: Босанците направија копија на Tesla Cybertruck

Во Мостар го загубија трпението, не можеа да дочекаат Елон Маск да го пушти своето футуристичко возило во продажба за кое се очекува да излезе во 2021. година, па решија да направат свое! Осум месеци и беше потребно на босанската технолошка компанија Stark да го креира своето возило, кое потсетува на Tesla Cybertruck. Сопственикот на оваа фирма, Игор

Елон Маск во неверување: Босанците направија копија на Tesla Cybertruck

Елон Маск во неверување: Босанците направија копија на Tesla Cybertruck

Во Мостар го загубија трпението, не можеа да дочекаат Елон Маск да го пушти своето футуристичко возило во продажба за кое се очекува да излезе во 2021. година, па решија… Текстот Елон Маск во неверување: Босанците направија копија на Tesla Cybertruck (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Елон Маск во неверување: Босанците направија копија на Tesla Cybertruck

Босанска верзија на камионот на Тесла „ Cybertruck“.

Босанска верзија на камионот на Тесла „ Cybertruck“.

За копијата на камионот на Тесла од Мостар се дознало пред неколку недели кога на социјалните мрежи се појавиле првите фотографии од возилото кое претставува успешна реплика на моделот на Тесла „ Cybertruck“. Компанијата од Мостар СТАРК ја осмислила и реализирала целата идеја и направила камион верна копија на оргиналот. Како основа е земен камионот